Θεαματική ανάκαμψη παρουσιάζει το επιχειρηματικό κλίμα στη Βρετανία

Θεαματική ανάκαμψη παρουσιάζει το επιχειρηματικό κλίμα στη Βρετανία, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Deloitte. H εμφατική νίκη του Μπόρις Τζόνσον στις εκλογές του Δεκεμβρίου λειτουργεί ως ισχυρή τονωτική ένεση στο ηθικό των Βρετανών επιχειρηματιών, όπως φαίνεται, αφού από αίρει σε μεγάλο βαθμό την αβεβαιότητα για τις εξελίξεις στο μέτωπο του Brexit, αλλά και στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Ουσιαστικά δύο είναι τα στοιχεία στα οποία εστιάζει ο επιχειρηματικός κόσμος. Η Βρετανία ύστερα από 3,5 χρόνια χάους ετοιμάζεται πλέον να αποχωρήσει με συμφωνία στις 31 Ιανουαρίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα ακολουθήσει μία μεταβατική περίοδος, η οποία το Λονδίνο ξεκαθαρίζει πως δεν θα είναι μεγαλύτερη από 11 μήνες- γεγονός που ανησυχεί τους Ευρωπαίους όχι όμως και τους Βρετανούς. Το δεύτερο στοιχείο, όπως επισημαίνει το Reuters, είναι ότι δεν ήρθε η «στροφή προς Αριστερά» με τον Τζέρεμι Κορμπιν στον πρωθυπουργικό θώκο.

Στην έρευνα της Deloitte το 53% των οικονομικών διευθυντών μεγάλων επιχειρήσεων δηλώνουν ότι είναι πιο αισιόδοξοι για τις οικονομικές προοπτικές από ό,τι πριν από τρεις μήνες. Στην αντίστοιχη έρευνα του Οκτωβρίου το ποσοστό ήταν μόλις 9%. Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα αισιοδοξίας που έχει καταγράψει η Deloitte από τότε, που άρχισε να πραγματοποιεί τη συγκεκριμένη έρευνα πριν από 11 χρόνια.

Πηγή: naftemporiki.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.