ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ:Σενάρια και μάλιστα υποθετικά, τα περί μείωσης των συντάξεων κατά 30%!

Περιμένουμε και από τη Γερμανία να κάνει ένα βήμα πίσω, για να επιτευχθεί η συμφωνία” ανέφερε μεταξύ άλλων η Έφη Αχτσιόγλου. Η υπουργός Εργασίας τόνισε ότι για να επιτευχθεί η συμφωνία στο Eurogroupη Ελλάδα αλλά και το ΔΝΤ έκαναν πίσω.
«Τα δεδομένα της συμφωνίας όπως τέθηκαν χθες το Eurogroup είναι δύο: πρώτον ότι η οποιαδήποτε νομοθέτηση μέτρων θα αφορά την περίοδο από το 2019 και μετά και δεύτερον ότι οποιαδήποτε νομοθέτηση μέτρων θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο, πράγμα που σημαίνει ότι για κάθε μέτρο επιβαρυντικό θα νομοθετείται παράλληλα και ένα μέτρο ελαφρυντικό», τόνισε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας το βράδυ της Tρίτης στο δελτίο ειδήσεων του Alpha.
Η κα. Αχτσιόγλου είπε επίσης πως, «τα μέτρα θα είναι από κοινού, δηλαδή παράλληλα με το μέτρο το επιβαρυντικό θα υπάρχει και το θετικό μέτρο ελάφρυνσης», ενώ ουσιαστικά υπήρξε μια συμφωνία επί της αρχής για να ξεμπλοκάρει η διαδικασία…
«Τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι νομοθέτηση πιθανή, μέτρων θετικών, ελαφρυντικών και μέτρων επιβαρυντικών για μετά το 2019, που θα οδηγούν σε μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο και θα αφορούν σε κάποια πεδία. Όντως μεταξύ αυτών σημειώθηκαν το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Αλλά τίποτα περισσότερο δεν έχει διευκρινιστεί ούτε σε ό,τι αφορά το ύψος των εκατέρωθεν μέτρων ούτε σε ό,τι αφορά το περιεχόμενό τους. Όλα αυτά θα αποτελέσουν αντικείμενο της συζήτησης με τα τεχνικά κλιμάκια», ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.