Καμπάνια κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ξεκίνησε ο Βαρουφάκης

Μέσω του κινήματός του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης καλεί τους πολίτες να ζητήσουν την νομική γνωμοδότηση που έλαβε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το 2015 για το κλείσιμο των τραπεζών.
Όπως αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης, σε βίντεο που ανέβηκε στην επίσημη σελίδα του DiEM 25, η τράπεζα δεν δικαιούται να αρνηθεί από τους Ευρωπαίους πολίτες την πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία και διερωτάται τι φοβάται ο Μάριο Ντράγκι. Για αυτό το λόγο καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στην καμπάνια του #TheGreekFiles με στόχο την απαίτηση δημοσιοποίησης της νομικής γνωμάτευσης που έλαβε η ΕΚΤ για την νομιμότητα, ή το παράνομο, του κλεισίματος των ελληνικών τραπεζών το 2015.
«Στη Ευρωζώνη, η δυνατότητα της ΕΚΤ να κλείνει τις τράπεζες ενός κράτους-μέλους με αποφάσεις που λαμβάνονται κεκλεισμένων των θυρών, και χωρίς καμία διαφάνεια, παραβιάζει κάθε δημοκρατική αρχή. Παραβιάζει ακόμα την φιλοδοξία και την καταστατική υποχρέωση της ΕΚΤ να είναι ανεξάρτητη και υπεράνω πολιτικών σκοπιμοτήτων. Το ελάχιστο που μπορούν να περιμένουν οι Ευρωπαίοι, είναι πρόσβαση σε νομικές γνωμοδοτήσεις για τις οποίες έχουν πληρώσει οι ίδιοι!» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σελίδα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.