Τσακαλώτος: Όταν το ΔΝΤ είδε ότι πιάνουμε τους στόχους άρχισε να ζητά μειώσεις σε αφορολόγητο και συντάξεις

Κριτική στη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έκανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ παράλληλα μίλησε για την πίεση για μείωση του αφορολογήτου και των συντάξεων.
Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για το αν η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης προκάλεσε νέες απαιτήσεις, ο υπουργός δήλωσε:
«Δεν έχει παίξει σε αυτό το θέμα ρόλο η όποια καθυστέρηση. Ήδη από το φθινόπωρο το ΔΝΤ ζητούσε 2% μέτρα διότι εκτιμούσε ότι το 2019 δεν θα φτάσουμε το στόχο για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα. Από τον Δεκέμβριο, όταν πλέον φαινόταν ότι θα πιάναμε το στόχο, άλλαξε το τροπάριο και ζήτησε μέτρα για μείωση του αφορολογήτου και των συντάξεων, με το επιχείρημα ότι αυτά είναι ποιοτικά διαρθρωτικά μέτρα που χρειάζεται η ελληνική οικονομία».
Ο υπουργός Οικονομικών συμπλήρωσε ακόμη πως «Αυτά τα επιχειρήματα συνοδεύτηκαν με την επωδό ότι αν αυτά δεν σας αρέσουν υπάρχουν και άλλα! Πώς είναι λοιπόν δυνατό να μην υπάρχει καθυστέρηση με αυτή την τακτική και με έναν Σόιμπλε που παραμένει σφίγγα σε ό,τι αφορά το χρέος;», αναρωτιέται ο Τσακαλώτος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.