ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ιταλικά ομόλογα

Στο 2,04% μειώνει τον στόχο για το έλλειμμα στον προϋπολογισμό του 2019 η Ιταλία και αναμένει να αποδεχτεί η Κομισιόν τη νέα δημοσιονομική της πρόταση.

«Καταφέραμε να φτάσουμε στο 2,04% (του ΑΕΠ)», τόνισε ο Ιταλός Πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ράλι κάνουν τα ιταλικά ομόλογα. Η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί έξι μονάδες βάσης από το τελευταίο κλείσιμο, στο 2,94% ενώ του 2ετούς φτάνει στο 0,49%, δέκα μονάδες βάσης χαμηλότερα.

Το spread 10ετούς ιταλικού-γερμανικού επιτοκίου υποχωρεί στις 266 μονάδες βάσης. Η απόδοση του 10ετούς Bund κυμαίνεται μία με δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 0,28%.

Ενισχύονται και τα ελληνικά ομόλογα. Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς κινείται καθοδικά κατά τέσσερις μονάδες βάσης, στο 4,22%, του 7ετούς κατά τρεις μονάδες βάσης στο 3,99% και του 5ετούς επίσης, στο 3,31%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το επιτόκιο του 10ετούς Treasury κινείται καθοδικά, στο 2,90%.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.