Ρέγκλινγκ για Ελλάδα: Πουθενά αλλού τόσα προβλήματα

Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις με αποφασιστικότητα,, εάν θέλει να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, προειδοποίησε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.
Μιλώντας σε συνέδριο στο Μόναχο, παρατήρησε ότι οι πολιτικές διάσωσης που έχουν εφαρμοστεί στην Ευρωζώνη έχουν αποτέλεσμα, φέροντας ως παράδειγμα τέσσερις από τις πέντε χώρες που έχουν εξέλθει του προγράμματος διάσωσης, μέσω των αποφασιστικών μεταρρυθμίσεων που εφάρμοσαν.
Όπως πρόσθεσε, εξαίρεση είναι η Ελλάδα, αφού «είναι μια ειδική περίπτωση. Πουθενά αλλού το μέγεθος των προβλημάτων δεν ήταν τόσο μεγάλο, όσο στην Ελλάδα και η διακυβέρνηση τόσο αδύναμη. Αλλά η Ελλάδα μπορεί και εκείνη να στρίψει την γωνία και να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, εφόσον εφαρμόσει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις με αποφασιστικότητα».
Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως η Ευρώπη δεν είναι σε κρίση και πως αυτή «είναι πολύ πίσω μας». 
«Είναι σημαντικό να το πω αυτό δημοσίως, γιατί πολλοί άνθρωποι μπορεί να εξακολουθούν να έχουν τις αμφιβολίες τους σχετικά με το πώς χειριστήκαμε την κρίση. Η περίοδος αυτή δικαιολογημένα κατέστρεψε την εμπιστοσύνη τους προς τις τράπεζες και στους πολιτικούς», ανέφερε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.