ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το ΔΝΤ και ο Τόμσεν γνώριζαν από το 2010 οτι το ελληνικό πρόγραμμα ηταν λάθος!

Μία απόρρητη επιστολή του πρώην επικεφαλής των οικονομολόγων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ολιβιέ Μπλανσάρ προς τον Πολ Τόμσεν, τέσσερις ημέρες πριν από την υπογραφή του πρώτου…μνημονίου, τον Μάιο του 2010, “καίει” τον αρχιτέκτονα του ελληνικού προγράμματος.
img_0314
https://www.youtube.com/watch?v=u885s-EXljwrn

Ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ καρφώνει Τόμσεν και ΔΝΤ: «7 χρόνια μετά και ακόμη δεν υπάρχει ξεκάθαρο ρεαλιστικό σχέδιο».
Σε απόρρητο έγγραφο του Μαΐου 2010,  ο Ολιβιέ Μπλανσάρ ενημέρωνε τον Πολ Τόμσεν οτι το ελληνικό προγραμμα ηταν λάθος και οτι κινδύνευε να εκτροχιαστεί. Το έγγραφο που διέρρευσε αποκαλύπτει οτι ο τότε γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν προωθούσε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αλλά ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ είπε «Όχι».
Το έγγραφο παρουσιάστηκε στα τέλη Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια διεθνούς οικονομικής ημερίδας του καναδικού think tank Centre for International Governance Innovation από τον καθηγητή Οικονομικών Πολ Μπλουστάιν (Paul Blustein). Με αφορμή τη διαρροή του εγγράφου, ο διάσημος πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ επανέρχεται και καρφώνει Τόμσεν και ΔΝΤ δηλώνοντας: «Δεν το δέρρευσα εγώ αλλά είμαι χαρούμενος που διέρρευσε. 7 χρονια μετά και ακόμα δεν υπάρχει ξεκαθαρο ρεαλιστικό σχέδιο!»
img_0315

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.