ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ: ΤΑ ΝΕΑ ΠΟΣΑ – Ποιοι θα πάρουν έως και 8.450 ευρώ (πίνακας)

Οι αγωγές θα υποβληθούν από χιλιάδες νέους συνταξιούχους (με σύνταξη μετά τον Μάιο του 2016, με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου) και αυτό γιατί η διατήρηση της προσωπικής διαφοράς δημιουργεί συνταξιούχους δύο ταχυτήτων: τους παλαιούς, που συνταξιοδοτήθηκαν προτού τεθεί σε ισχύ ο νόμος Κατρούγκαλου τον Μάιο του 2016 και θα συνεχίσουν να εισπράττουν την προσωπική διαφορά, και τους νέους, οι οποίοι αποχώρησαν από την εργασία τους μετά τις 12 Μαΐου 2016 και η σύνταξή τους είναι χαμηλότερη από εκείνη των παλαιών γιατί υπολογίστηκε με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου.

Ήδη οργανώσεις συνταξιούχων και δικηγορικά γραφεία αναμένουν τη δημοσίευση της σχετικής διάταξης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης προκειμένου να προχωρήσουν στην κατάθεση των αγωγών.

Επισημαίνεται ότι με την υπό ψήφιση διάταξη στη Βουλή καταργούνται από 1/1/2019 οι διατάξεις που προέβλεπαν το μέτρο της απομείωσης της προσωπικής διαφοράς στο πλαίσιο του επανυπολογισμού των συντάξεων για τους παλιούς συνταξιούχους. Από την ίδια ρύθμιση διασώζονται μόνο οι προσωπικές διαφορές άνω του 20% (και όχι κάτω του 20%) στις νέες συντάξεις του 2016-2018, οι συντάξεις τις οποίες θα αιτηθούν οι ασφαλισμένοι από το 2019 και έπειτα θα κοπούν έως 40%, ενώ θα «παγώσουν» όλες έως το 2022.

Η ρύθμιση αυτή δεν αφορά όσες νέες συντάξεις εμφάνισαν αρνητική προσωπική διαφορά κάτω από 20%. Αυτές θα παραμείνουν μειωμένες στο ακέραιο. Παράλληλα, από το 2019 όλες οι αιτήσεις θα οδηγούν σε συντάξεις μειωμένες χωρίς καμία προσωπική διαφορά.

anadromika

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.