Στουρνάρας: Τα «κόκκινα» δάνεια η πιο βαριά κληρονομιά της κρίσης

«Μετά από δέκα πολύ δύσκολα χρόνια, σήμερα μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία». Αυτό δήλωσε από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας.

Σε συνομιλία που είχε με τον Νικόλαο Μπακατσέλο, τον πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, στα πλαίσια πάνελ του συνεδρίου ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας εκτίμησε πως η ελληνική οικονομία θα επιδείξει εφέτος θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και αυτή η ανάπτυξη θα επιταχυνθεί το 2020.

«Από τα στοιχεία φαίνεται πως εφέτος θα είμαστε από τις ελάχιστες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τέτοια επίπεδα ανάπτυξης. Σχεδόν τα διπλάσια από τις περισσότερες χώρες. Το ίδιο προβλέπεται και για το 2020», δήλωσε.

Στο σημείο αυτό είπε πως τα στοιχεία από εγχώριες και διεθνείς πηγές καταδεικνύουν μια ραγδαία μεταστροφή της εικόνας της χώρας προς το καλύτερο, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως έχει βελτιωθεί σημαντικά η θέση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αλλά και ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς οι ελληνικές τράπεζες έχουν μια πολύ βαριά κληρονομία από την οικονομική κρίση, τα «κόκκινα» δάνεια.

«Τα κόκκινα” δάνεια είναι η πιο βαριά κληρονομιά της κρίσης, ίσως πιο βαριά και από το δημόσιο χρέος (…) για να μπορέσουν οι ελληνικές τράπεζες να συνεισφέρουν αποτελεσματικά στην ανάπτυξη της οικονομίας και να παρακολουθήσουν την ψηφιακή τεχνολογία πρέπει πρώτα να διευθετηθεί το θέμα των κόκκινων δανείων και να απαλλαγούν από το βάρος που έχουν τώρα από τα κόκκινα δάνεια», είπε ο κεντρικός τραπεζίτης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.