Πέτσας: Σε όσους υπερφορολογήθηκαν και στους ευάλωτους το υπερπλεόνασμα

Για τη διανομή του υπερπλεονάσματος για το 2019 και τις νέες εισφορές για τους μη μισθωτούς μίλησε μεταξύ άλλων στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι ένα μέρος του θα κατευθυνθεί σε εκείνους που υπερφορολογήθηκαν και ένα άλλο τμήμα του στους πιο ευάλωτους, διευκρινίζοντας ότι οι τελικές αποφάσεις θα οριστικοποιηθούν αυτές τις ημέρες και η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα ενσωματωθεί πιθανότατα στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ο κ. Πέτσας εκτίμησε ότι για το 2020 το πλεόνασμα θα είναι στο 3,5% και πως στόχος είναι να μην είναι υπερπλεονάσματα που προέρχονται από την υπερφορολόγηση.

«Από το 2021 και μετά στόχος είναι να ”προσγειωθεί” σε χαμηλότερα επίπεδα και αυτό το χώρο που θα εξοικονομήσουμε το μεγαλύτερο μέρους του, περίπου 8 από τα 10 ευρώ να κατευθύνονται για μείωση φόρων και εισφορών και τα υπόλοιπα σε στοχευμένες κοινωνικές δαπάνες και στήριξη της οικογένειας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι νέες εισφορές για τους μη μισθωτούς

Αναφερόμενος στις νέες εισφορές για τους μη μισθωτούς, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι δίνουν τη δυνατότητα σε όσους ανήκουν στις ενδιάμεσες κατηγορίες, να πληρώνουν λιγότερο κάτι που θα αποτελέσει κίνητρο για να δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα.

Πρόσθεσε πως με αυτό τον τρόπο θα αυξηθούν και τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.