Η Ελλάδα δανείζεται με χαμηλότερο επιτόκιο από την Αμερική; (ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ)

Του Flash Boy
Αν πριν λίγο καιρό, την ερώτηση αυτή την έκανες σε κάποιον που γνωρίζει από αγορές και τι ισχύει παγκοσμίως όσον αφορά τα κόστη δανεισμού των χωρών το πιο πιθανό θα ήταν να σου πρότεινε έναν καλό γιατρό να σε κοιτάξει….
Επειδή όμως μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις παρακάτω βλέπουμε ότι αυτό ισχύει και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό. Το κόστος δανεισμού του διετούς ελληνικού ομολόγου είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχο του αμερικάνικου ομολόγου.Και όπως φαίνεται από την πορεία του δεν είναι κάτι το οποίο μας είχε συνηθίσει το προηγούμενο διάστημα. Το αντίθετο.
Τι μπορεί να συμβαίνει λοιπόν; Τι προδικάζει αυτή η μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας;Το κλείσιμο της αξιολόγησης; Έχουν κλείσει και άλλες αξιολογήσεις δεν είδαμε κάτι αντίστοιχο. Την ένταξη των ομολόγων μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης; Δεν νομίζω ότι προλαβαίνουμε να πάρουμε μέρος για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Μήπως τελικά αυτό που μένει είναι η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι αγορές σε αυτήν την κυβέρνηση με τελικό στόχο την έξοδο από το μνημόνιο;
Μάλλον τα μάτια όλου το κόσμου και ιδιαίτερα των επενδύσεων είναι στραμμένα στην Ελλάδα.
Κάτι καλό δείχνει να ξεκινάει…

http://www.periodista.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.