ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΑ ΚΑΛΑ νέα για τους συνταξιουχους

Ο  υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος (στη φωτ. με την Εφη Αχτσιόγλου), δικαιολόγησε τις επείγουσες διαδικασίες, καθώς ο στόχος είναι να πληρωθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου χωρίς τις περικοπές | EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 07.12.2018, 06:28 | Ετικέτες:  συνταξιούχοι, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΝΤ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Έφη Αχτσιόγλου Συντάκτης:  Χάρης Ιωάννου

Με την κυβέρνηση να εμφανίζεται ικανοποιημένη από τη νομοθετική ακύρωση της νέας περικοπής των συντάξεων και την αντιπολίτευση να υπερψηφίζει, σημειώνοντας ότι το μέτρο ήταν έμπνευσης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., προχωρά το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή με τις διαδικασίες του επείγοντος.

Σήμερα ολοκληρώνεται η συζήτησή του στις συναρμόδιες επιτροπές και την ερχόμενη Τρίτη ψηφίζεται στην Ολομέλεια, μία ημέρα πριν από την έναρξη της συζήτησης του πρώτου μεταμνημονιακού προϋπολογισμού.

Ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, δικαιολόγησε τις επείγουσες διαδικασίες, καθώς ο στόχος είναι να πληρωθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου χωρίς τις περικοπές.

«Εμείς θα το ψηφίσουμε το μέτρο της μη περικοπής των συντάξεων, όπως και θα ψηφίσουμε και κάθε άλλο μέτρο που διορθώνει τα δικά σας λάθη», επισήμανε ο εισηγητής της Ν.Δ. Γιώργος Βλάχος, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση του κόμματός του ότι θα καταργήσει τον ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου. «Το μέτρο της περικοπής των συντάξεων ήταν αχρείαστο και δεν είχε ζητηθεί από κανέναν, ήταν δική σας επιλογή», επέμεινε.

Αμέσως μετά ο τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. Χρήστος Σταϊκούρας επέκρινε την κυβέρνηση ότι νομοθετεί τη μη περικοπή συντάξεων που η ίδια είχε ψηφίσει και αφού πρώτα έχει καταργήσει το ΕΚΑΣ, έχει αυξήσει τις εισφορές υγείας και έχει μειώσει κύριες και επικουρικές συντάξεις για τους νέους συνταξιούχους.

«Ξεδιπλώνουμε το κουβάρι και στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων μειώνουμε τους δικούς σας φόρους. Αυτό κάνουμε και επαναφέρουμε τη χώρα στην κανονικότητα», του απάντησε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

«Η περικοπή δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης, επιβλήθηκε από το ΔΝΤ», έσπευσε να σημειώσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παπαηλιού. «Η Ν.Δ. προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο όταν ισχυρίζεται ότι από μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε αντιλαϊκά μέτρα που σήμερα τα άρει», πρόσθεσε ο Χρήστος Μαντάς (ΣΥΡΙΖΑ), υπενθυμίζοντας τις επικρίσεις του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Κωστή Χατζηδάκη στον Ευρωπαίο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί που είχε ταχθεί υπέρ της μη περικοπής των συντάξεων μέσα στην ελληνική Βουλή.

«Θα έρχεστε εδώ και θα λέτε όσα λέτε, αλλά τα μέτρα ένα προς ένα θα τα ψηφίζετε διότι ξέρετε καλά ότι δεν μπορείτε να έρχεστε σε κόντρα με το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας», είπε προς τα έδρανα της Ν.Δ. ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος (ΑΝ.ΕΛΛ.).

Ο Χρήστος Κατσώτης (ΚΚΕ) κάλεσε πάντως την κυβέρνηση να μην πανηγυρίζει και παρομοίωσε την κατάσταση με το ανέκδοτο με τον Χότζα. «Χωρίς ίχνος ντροπής πανηγυρίζετε γιατί παίρνετε πίσω μια ακόμη περικοπή, από τις πάνω από 30 περικοπές που κάνετε κι εσείς και οι προηγούμενοι», είπε χαρακτηριστικά.

 

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.