Και plan B στο τραπέζι από Τσίπρα για τον ΦΠΑ στα νησιά

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου είχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και σε αυτήν μετείχαν ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Τόσκας και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής.Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Γ. Πάλλη, Χίου Α. Μιχαηλίδη, Σάμου Δ. Σεβαστάκη και Δωδεκανήσου Η. Καματερό για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει ένα “μεικτό” σύστημα το οποίο σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί να φέρει το “οκ” των Θεσμών, όπερ σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή ό,τι μελετάται είναι “ασκήσεις επί χάρτου”.
Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως θα επιχειρηθεί η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ σε νησιά με συγκεκριμένα κριτήρια (γεωγραφικά, όσων ταλανίζονται από την προσφυγική κρίση κλπ) ενώ σε όσα ο ΦΠΑ τελικώς ανέβει, να δοθούν “αντισταθμιστικά” είτε με μορφή επιδόματος είτε με φορολογικές διευκολύνσεις.
Ήδη από την περασμένη εβδομάδα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είχε δηλώσει ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται στην τελική ευθεία για την διευθέτηση αυτής της εκκρεμότητας και εν αναμονή ανακοινώσεων από το ΥΠΟΙΚ. 
ΑποσυμφόρησηΤης συνάντησης Τσίπρα- βουλευτών, είχε προηγηθεί σύσκεψη για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, προκειμένου να αρχίσει να εφαρμόζεται το σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών.
Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Τόσκας και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής.

Πηγή: Real.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.