Πώς να ρυθμίσετε το δάνειό σας για να σώσετε το σπίτι σας

Μία τελευταία ευκαιρία να πετύχουν γενναία ρύθμιση σε όσους έχουν ξεπεράσει τα όρια της καθυστέρησης, αλλά τα δάνειά τους δεν έχουν ακόμη καταγγελθεί, δίνουν οι τράπεζες.
Στο πλαίσιο αυτό, προωθούν στη στεγαστική πίστη λύσεις τύπου «split balance», μέσω των οποίων επιτυγχάνεται σημαντική μείωση των δόσεων, με προοπτική ακόμη και για «κούρεμα» μέρους της οφειλής. Τα προγράμματα αναδιάρθρωσης αυτής της κατηγορίας προβλέπουν το σπάσιμο του δανείου σε δύο μέρη. Στο πρώτο, που είναι κοντά στην εμπορική αξία του προσημειωμένου ακινήτου, το οποίο ο δανειολήπτης θα πρέπει να εξυπηρετεί, και στο δεύτερο που παγώνει για έως και 15 χρόνια άτοκα.
Από εκεί και πέρα εάν ο οφειλέτης είναι συνεπής στην εξυπηρέτηση των νέων δόσεων, το παγωμένο σκέλος θα «σβήνεται» σταδιακά ή θα ακολουθεί νέα διαπραγμάτευση για την εξόφλησή του με ή χωρίς «κούρεμα».
Υπενθυμίζεται ότι για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμη είναι ενεργός ο νόμος Κατσέλη για την προστασία των δανειοληπτών οπότε οι δανειολήπτες μπορούν να αξιοποιήσουν κάθε κριτήριο προκειμένου να ενταχθούν σε αυτόν.

Πηγή: εφημερίδα Έθνος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.