Το εγκληματικό μνημόνιο Παπανδρέου από χθες έλαβε τέλος.- Γιατί όμως έκλεισε τόσο γρήγορα και αναίμακτα αυτή αξιολόγηση;

Εχουμε μία από τις ιστορικότερες στιγμές της μεταπολίτευσης που όμως περνάει στα ψιλά. Από χθες βράδυ που ήρθε στη δημοσιότητα η ανακοίνωση των θεσμών που στην ουσία επιβεβαιώνει το κλείσιμο της αξιολόγησης! Γιατί όμως έκλεισε τόσο γρήγορα και αναίμακτα αυτή αξιολόγηση; Γιατί δεν είχαμε το θρίλερ που αντιμετωπίζαμε τα τελευταία δύο χρόνια σε κάθε διαφορετική περίπτωση; Την απάντηση την δίνει ίδια η ανακοίνωση, από την οποία απουσιάζει παντελώς οποιαδήποτε αναφορά στο ΔΝΤ.
Η ανακοίνωση περιγράφει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα πλέον λειτουργεί αποκλειστικά στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, σηματοδοτώντας την απεμπλοκή της πατρίδας μας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Και σήμερα αποδεικνύεται ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα έπρεπε ποτέ να μπει στο πρόγραμμα. Η Ελλάδα λοιπόν επανήλθε και τυπικά στην ευρωπαΐκή ένωση, από την οποία είχε βγει μέχρι και τον Ιούλιο του 2015. Με ένα πρόγραμμα που μπορεί να έχει σκληρά μέτρα, δεν έχει όμως βρετανικό δίκαιο και απώλεια εθνικής κυριαρχίας.
Η δήλωση των Θεσμών:
Την επίτευξη της συμφωνίας (staff level agreement) με τις ελληνικές Αρχές ανακοίνωσαν με κοινή τους δήλωση οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.
«Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα κατέληξαν σε συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού με τις ελληνικές αρχές σχετικά με τη δέσμη μέτρων στο πλαίσιο του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.
Αυτή θα παρουσιαστεί στο Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017.
Οι ελληνικές αρχές σχεδιάζουν να εφαρμόσουν τις προαπαιτούμενες δράσεις που είναι αναγκαίες για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό», αναφέρεται στη δήλωση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.