Λαγκάρντ: Αναγνωρίσαμε τις τεράστιες θυσίες των Ελλήνων, αλλά… – ΒΙΝΤΕΟ

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σε εκδήλωση στην Ουάσινγκτον ότι το Ταμείο αναγνώρισε την τεράστια προσπάθεια που έχει γίνει από δημοσιονομικής πλευράς από τους Έλληνες πολίτες, αλλά τόνισε ότι χρειάζονται ακόμη μεταρρυθμίσεις.
«Αναγνωρίσαμε τις τεράστιες θυσίες που έχουν κάνει οι Έλληνες πολίτες, αναγνωρίσαμε ότι έχουν γίνει ορισμένες μεταρρυθμίσεις, αλλά αυτό που ίσως ορισμένοι δεν αντιλαμβάνονται και δεν άρεσε, είναι ότι επίσης είπαμε ότι πρέπει να γίνουν ακόμη κάποιες», είπε χαρακτηριστικά η κ. Λαγκάρντ.
Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:
https://www.youtube.com/watch?v=gy7lY0SGVT0rn
Η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ βρέθηκε σήμερα σε εκδήλωση του Atlantic Council στην Ουάσιγκτον με θέμα το ρόλο της διαφάνειας στην αύξηση της οικονομικής σταθερότητας και απάντησε σε ερωτήσεις για την Ελλάδα.
«Η Ελλάδα πρέπει να διευρύνει τη φορολογική βάση στο φόρο εισοδήματος για να επιτρέψει μια πιο δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών. Πολλοί λίγοι άνθρωποι σηκώνουν σήμερα το βάρος της φορολογίας», είπε χαρακτηριστικά η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, η οποία σημείωσε ακόμη πως απαιτούνται περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα, ώστε να βελτιωθεί η βιωσιμότητα του για να επιτραπεί η προστασία των πιο ευάλωτων.
«Αναγνωρίσαμε τις θυσίες των Ελλήνων. Αναγνωρίσαμε πως κάποιες μεταρρυθμίσεις έχουν γίνει, όμως άλλες μεταρρυθμίσεις δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί και πρέπει να γίνουν για να απελευθερώσουν τη δυναμική της οικονομίας. Οι μεταρρυθμίσεις είναι απολύτως αναγκαίες», υπογράμμισε.
Όσο για την αντίδραση των ελληνικών Αρχών στο περιεχόμενο των εκθέσεων του ΔΝΤ η γενική διευθύντρια του Ταμείου υποστήριξε ότι «από την πλευρά του Ταμείου έγινε προσπάθεια οι εκθέσεις να αποτυπώνουν με ειλικρίνεια το που βρίσκεται η ελληνική οικονομία και το τι πρόοδος έχει συντελεστεί».
«Στις ελληνικές αρχές δεν άρεσαν κάποια από τα πράγματα που είπαμε», σημείωσε η επικεφαλής του Ταμείου, ενώ τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδος ανέφερε πως η «έλλειψη δημοσιονομικής διαφάνειας ήταν ένα από τα θέματα που οδήγησαν στην ελληνική κρίση το 2010».
«Το ελληνικό έλλειμμα αναθεωρήθηκε από το 6% στο 13% και υψηλότερα και τα στοιχεία της χώρας διαρκώς αναθεωρούνταν από την Eurostat», είπε και προσέθεσε πως δεν γνωρίζει «εάν η δουλειά στο σκέλος της στατιστικής διαφάνειας έχει ολοκληρωθεί».
Δείτε το βίντεο από το AtlanticCouncil:
https://www.youtube.com/watch?v=8HXet2zHUscrn

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.