Financial Times: Η Ελλάδα ολοκλήρωσε με επιτυχία το swap των ομολόγων ύψους 30 δισ. ευρώ

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε επιτυχώς την εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων (swap) ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και την προσέλκυση μακροπρόθεσμων επενδυτών, αναφέρει σε δημοσίευμά της η ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής οικονομικής εφημερίδας «Financial Times», που επικαλείται πηγές που συμμετείχαν στη συναλλαγή. Όπως δήλωσε μία από τις πηγές, σύμφωνα με τους FT, το swap ομολόγων «πήγε εξαιρετικά καλά. Η αποδοχή υπερέβη το 80%».
Κατά την ίδια πηγή, οι λεπτομέρειες της συναλλαγής αναμένεται να γίνουν γνωστές την Τετάρτη.
Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι στο swap συμμετείχαν μεταξύ άλλων ελληνικές τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και διεθνείς επενδυτές.
Η ολοκλήρωση του swap, όπως υπογραμμίζουν οι FT, αποτελεί σημαντικό βήμα προς την προγραμματισμένη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές στις αρχές του επόμενου έτους.
Οι FT παρατηρούν ότι η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει τη δημιουργία ταμειακού αποθέματος 12 με 15 δισ., καθώς η χώρα προετοιμάζει την έξοδο της από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.
Όπως συμπληρώνεται στο δημοσίευμα, η δημιουργία αυτού του αποθέματος θα απαιτούσε δύο ή τρεις νέες εκδόσεις ομολόγων πριν από τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.