Έρχονται συλλήψεις – Τρεις υπουργούς λάδωσε η Novartis

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από δύο υψηλόβαθμα στελέχη της πολυεθνικής
Έρχεται καταιγίδα συλλήψεων
ΕΚΑΨΑΝ στην κυριολεξία τρεις πρώην υπουργούς, τα δύο κορυφαία στελέχη της NOVARTIS στην Ελλάδα, τα οποία έχουν τεθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων και έδωσαν καταθέσεις στο FBI.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «kontranews», παραδέχτηκαν ότι λάδωναν συστηματικά τους τρεις πρώην υπουργούς, καθώς και μια σειρά από μεγαλόσχημους παράγοντες.
Το σύστημα που είχε στήσει η NOVARTIS στην Ελλάδα παραπέμπει σε αυτό της Siemens.
Ο πολυεθνικός κολοσσός για να αποκτήσει κυρίαρχη θέση στην αγορά φαρμάκων είχε στήσει ένα δίκτυο που μοίραζε μίζες σε πολιτικούς, στελέχη υπουργείων, διοικήσεις νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων και σε στελέχη μέσων ενημέρωσης.
Ένα δεύτερο σύστημα περιελάμβανε περίπου τρεις χιλιάδες γιατρούς, οι οποίοι συνταγογραφούσαν κατά παραγγελία τα φάρμακα της NOVARTIS, ζημιώνοντας το δημόσιο με δισεκατομμύρια ευρώ.
Με τον πακτωλό μαύρου χρήματος που μοίραζε στο παλιό διεφθαρμένο και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα η NOVARTIS εκτίναξε τις πωλήσεις στην Ελλάδα, χρεώνοντας στα ασφαλιστικά ταμεία υπερτιμημένα σκευάσματα από τα οποία αποκόμιζε τεράστια κέρδη που έφταναν ακόμα και τριάντα φορές περισσότερο από το πραγματικό κόστος.
Τα δύο κορυφαία στελέχη της NOVARTIS κατέθεσαν λεπτομέρειες για το δίκτυο εταιρειών που είχαν στήσει σε Ελλάδα, Κύπρο και άλλες χώρες, προκειμένου να διακινούν το μαύρο χρήμα που προορίζονταν για τις διακριτικές πληρωμές.
Μια σειρά από εταιρείες – σφραγίδα είχαν στήσει βιομηχανία με εικονικά τιμολόγια, προκειμένου να δικαιολογούν τα ποσά που δίνονταν σε μίζες.
Τα συγκλονιστικά στοιχεία από το σκάνδαλο της NOVARTIS και κυρίως η έρευνα που πραγματοποίησε το FBI, αξιοποιούνται από τους οικονομικούς εισαγγελείς, οι οποίοι σύντομα θα ασκήσουν κακουργηματικές διώξεις σε μεγαλόσχημους παράγοντες της δημόσιας ζωής.
Οι καταθέσεις των δύο προστατευόμενων μαρτύρων για τις μίζες που έπαιρναν οι τρεις υπουργοί θα διαβιβαστούν στη Βουλή.
Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να πυροδοτήσει άγρια σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.
Η ΝΔ αναμένεται να βρεθεί σε δύσκολη θέση, γιατί έχει να επιλέξει ανάμεσα στη συγκάλυψη του σκανδάλου, προστατεύοντας τους λαδωμένους πρώην υπουργούς, ή στην παραπομπή τους στο Ειδικό Δικαστήριο.
Για τα μη πολιτικά στελέχη θα ασκηθούν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, παθητική δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος, για όσους κατέχουν δημόσιες θέσεις, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημόσιου χρήματος.
Καλά πληροφορημένη δικαστική πηγή αποκάλυψε στην «kontranews» ότι θα υπάρξει και κύμα συλλήψεων και προφυλακίσεων για τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου.
Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι η ζημιά που έχει προκαλέσει στο ελληνικό δημόσιο, νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία το σύστημα διαπλοκής που είχε στήσει η NOVARTIS ανέρχεται σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή www.kontranews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.