Πάνω από 130 Έλληνες στις λίστες των Paradise Papers

Περισσότεροι από 130 Έλληνες εμφανίζονται να συνδέονται με offshore εταιρείες που εντοπίζονται στα αρχεία της Αppleby,της μιας εταιρείας παροχής υπηρεσιών από την οποία προήλθε η διαρροή των Paradise Papers.
Σύμφωνα με το «Έθνος» μεταξύ των ελληνικών ονομάτων που αναφέρονται στα αρχεία βρέθηκαν πρόσωπα που συνδέονται με πολιτικούς ενώ εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός εφοπλιστών ,υπεράκτιες εταιρείες που έλαβαν δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες και στέλεχος τράπεζας που μετείχε σε offshore fund.
Στη διαρροή εντοπίζονται 252 καταχωρίσεις διευθύνσεων επικοινωνίας στην Ελλάδα.Οι περισσότερες εντοπίζονται στην Αθήνα και τον Πειραιά ενώ υπάρχουν και διευθύνσεις από την Εκάλη,την Πολιτεία,τον Διόνυσο,το Παλαιό κ αι το Νέο Φάληρο,το Μαρούσι,τη Γλυφάδα,τη Βουλιαγμένη,τη Βούλα,το Ελληνικό,την Κηφισιά,το Χαλάνδρι,τον Άλιμο και το Ψυχικό.
Αναζητώντας τη λέξη Ελλάδα ανάμεσα στα 6,5 εκατομμύρια έγγραφα που διέρρευσαν από τα εταιρικά μητρώα των 19 δικαιοδοσιών μυστικότητας, εντοπίστηκαν περισσότερα από 6.000 που περιείχαν τη συγκεκριμένη λέξη.
Τα Paradise Papers είναι το προϊόν της διαρροής εκατομμυρίων εγγράφων που αποκαλύπτουν τα μυστικά του κρυμμένου πλούτου των παγκόσμιων ελίτ.
Η σταδιακή δημοσίευσή των στοιχείων τις επόμενες ημέρες θα αποκαλύψει μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, αρχηγούς κρατών και ισχυρές προσωπικότητες της διεθνούς πολιτικής, της show business και του αθλητισμού που έχουν κρύψει τον πλούτο τους στους ανά τον κόσμο φορολογικούς παραδείσους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.