Την… πλάτη των Κινέζων είδαν για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες εφοπλιστές

Στην κορυφή βρέθηκαν οι κινεζικών συμφερόντων ναυτιλιακές εταιρείες όσον αφορά τις αγορές πλοίων αφήνοντας  για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια πίσω τους τις ελληνικές εταιρείες.
Οι Κινέζοι πήραν «κεφάλι» το καλοκαίρι αλλά συνεχίζουν να το διατηρούν δείχνοντας ότι  ήρθαν για να μείνουν.  Βέβαια οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα γιατί αγοράζουν πλοία μεγάλης χωρητικότητας.
Από την άλλη πλευρά όμως οι Έλληνες είναι εκείνοι που έχουν επενδύσει 2,186 δισεκατομμύρια δολάρια  για τις αγορές αυτές έναντι  1,693  των Κινέζων οι οποίοι  έχουν ρίξει το βάρος τους στα φορτηγά πλοία λόγω της καλής ναυλαγοράς.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Allied  Shipping Research, από την αρχή του χρόνου και έως τα μέσα Σεπτεμβρίου οι Κινέζοι έχουν αγοράσει 156 πλοία και οι Έλληνες 151.
Πιο συγκεκριμένα, οι Κινέζοι έως τα τέλη Αυγούστου έχουν αγορά 119 φορτηγά πλοία  έναντι  88 των Ελλήνων, 29 δεξαμενόπλοια έναντι 44, επτά πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έναντι 16 και ένα υγραεριοφόρο έναντι τριών.
Στην τρίτη θέση παραμένουν οι  εταιρείες νορβηγικών συμφερόντων  με επενδύσεις συνολικής αξίας 1,046 δισ. δολαρίων για 40  πλοία. Πρόκειται για  28 δεξαμενόπλοια, επτά φορτηγά,  τρία  πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και δύο υγραεριοφόρα.
Από την αρχή του χρόνου   σύμφωνα με τα στοιχεία  της Allied  Shipping Research έχουν  πωληθεί συνολικά 965  πλοία συνολικής αξίας 12,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Από αυτά 399 είναι φορτηγά, 312  δεξαμενόπλοια, 85 containers και 39 υγραεριοφόρα.

Οι Έλληνες έχουν αγοράσει μέσα στο 2019 το 15,6% των πωληθέντων μεταχειρισμένων πλοίων παγκοσμίως  δίνοντας το 17,2% του συνολικού ποσού που έχει δαπανηθεί.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.