Ο Γιωργάκης μας έβαλε σ΄αυτά, ο Αντώνης μας βύθισε σ’ αυτά, ο Αλέξης μάς βγάζει απ’ αυτά. Τι είναι;

ΜΑΝΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ
Το Μάιο του 2010, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου μάς έβαζε στα μνημόνια, μας έλεγε ότι σε λίγους μήνες η χώρα θα έχει βγει στο ξέφωτο (ή θα είχε μπει στο απάνεμο λιμάνι, θυμάστε;).
Ενα από τα μεγαλύτερα ψέματα (και σίγουρα το πιο οδυνηρό) που έχει πει ποτέ Ελληνας πολιτικός στο λαό. Πολύ μεγαλύτερο από το προεκλογικό «λεφτά υπάρχουν», αν θέλετε την άποψή μας.
Μετά, ήρθε ο Αντώνης Σαμαράς στην εξουσία και σκέφτηκε ότι μέχρι το Μάρτιο του 2015 (που ήξερε εξαρχής ότι θα έληγε η δική του κυβερνητική θητεία) θα έχει βγάλει τη χώρα στις αγορές.
Αποφάσισε να στριμώξει το δικό του τεράστιο πρόγραμμα σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Εξόντωσε το λαό στη λιτότητα (τότε που λιποθυμούσαν από την ασιτία τα παιδιά στα σχολεία και αυτοκτονούσαν οι Ελληνες από τα χρέη, αυτά τα θυμάστε;) αλλά φυσικά δεν τα κατάφερε.
Και από τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι δεν θα τα καταφέρει (Φθινόπωρο του 2014, κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο, τότε που η Μέρκελ του είπε να τα ξεχάσει αυτά), ξεκίνησε να καταστρέφει ό,τι μπορεί στην ελληνική οικονομία (το γνωστό «σενάριο της αριστερής παρένθεσης») προκειμένου να μην τα καταφέρει ούτε ο επόμενος.
Κοιτάξτε, όμως, που ο επόμενος (ο Τσίπρας) θα τα καταφέρει. Υπέγραψε νέα τριετές πρόγραμμα με το χαμηλότερο επιτόκιο δανεισμού στην ελληνική Ιστορία, μείωσε τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος για να ελαφρύνει τη λιτότητα (που με τους στόχους του Σαμαρά θα είχε εξοντώσει κυριολεκτικά σήμερα τους Ελληνες), αντιμετώπισε προσφυγικό, ασφαλιστικό, χρέος και όποιο άλλο εμπόδιο του δημιούργησαν τα ελληνικά μίντια, και τώρα ετοιμάζεται σε λίγους μήνες να ανακοινώσει την έξοδο από τα μνημόνια.
Την έξοδο από την αυστηρή και εξευτελιστική επιτροπεία, που ακόμη και αν περιορίστηκε (τουλάχιστον ως προς τη συμπεριφορά και την προσβλητική νοοτροπία του αφεντικού) με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, φυσικά δεν έφυγε ποτέ.
Σε 11 μήνες, η Ελλάδα θα βγει οριστικά στις αγορές και θα ξαναγίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Και αυτό θα γίνει με τον Αλέξη πρωθυπουργό. Ακούτε, Γιωργάκη και Αντώνη; Και εσείς, οι wanna be… Βαγγέλη και Κυριάκο; Ακούμε, να λέτε…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.