Τόσα χρόνια Εφοριακός στην Μύκονο ο Βρούτσης, έπρεπε να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μπει τάξη στο Nammos;


Οχι μία, αλλά τέσσερις συμβάσεις για την εκμετάλλευση της παραλίας της Ψαρούς στο κρατίδιο της Μυκόνου υπέγραψε η γενική γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας Πέτη Πέρκα, με μίσθωμα… το ευτελές ποσό των 80 ευρώ το τ.μ., όπως αποκάλυψε η «δημοκρατία», που παρουσίασε το συμβόλαιο με το γνωστό κέντρο Nammos.
Η ίδια παραδέχτηκε, με δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84, ότι το ενοίκιο είναι πράγματι χαμηλό, αλλά δεν διαθέτει τον κατάλληλο μηχανισμό για να προσδιορίσει την εμπορική αξία της παραλίας! Από τις τέσσερις συμβάσεις παραχώρησης της παραλίας (για τρία χρόνια) το Δημόσιο θα εισπράξει συνολικά 384.000 ευρώ. Δηλαδή οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραλία, με τους τζίρους των εκατομμυρίων, όπως το γνωστό κέντρο Nammos, θα έχουν ξεχρεώσει το ενοίκιο τριετίας με τα έσοδα που εισπράττουν, σε λιγότερο από έναν μήνα, από την ενοικίαση ομπρέλας – ξαπλώστρας.

«Καλύτεροι όροι»

Και χθες η κυρία Πέρκα υπεραμύνθηκε των επιλογών της λέγοντας ότι υπέγραψε σύμβαση με καλύτερους όρους από τους προηγουμένους, οι οποίοι το ίδιο προκλητικά νοίκιαζαν την περιοχή με 30 ευρώ ανά τετραγωνικό!
Η κυρία Πέρκα, όμως, τα έβαλε με τα συμφέροντα, όπως δηλώνει, μια και νοίκιασε στο Nammos στο… αστρονομικό ποσό των 80 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο! «Οι τιμές στη Μύκονο την τελευταία πενταετία ήταν έως 35 το τ.μ. Τα 80 ευρώ θεωρήθηκε πως ήταν κατακόρυφη άνοδος» ανέφερε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας πως η τιμή στην Ψαρού δεν μπορούσε να καθοριστεί βάσει ηλεκτρονικής δημοπρασίας, καθώς η χρήση γίνεται από επιχειρήσεις που είναι πάνω στις παραλίες.

Σχετικά με τις καταγγελίες για την καταστρατήγηση των όρων της σύμβασης από το κέντρο Nammos -που είχε συνομολογήσει η Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου- η κυρία Πέρκα ανέφερε πως «υπάρχει καθεστωτική κατάσταση» στις μεγάλες παραλίες της χώρας. Συμπλήρωσε δε πως, όταν οι όροι παραβιάζονται, το Δημόσιο έχει το δικαίωμα να λύσει τη σύμβαση. «Θα πρέπει να προστατεύουμε την κοινοχρησία της παραλίας» είπε σχετικά και αποσαφήνισε πως για θέματα ηχορύπανσης ή παράνομων κατασκευών στην παραλία αρμόδιες Αρχές είναι το Λιμενικό, η Αστυνομία και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Οταν όμως ρωτήθηκε εάν θα επιτραπεί στο Nammos να οργανώσει συναυλία την 1η Σεπτεμβρίου στους χώρους του, απάντησε: «Δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε το έργο της Αστυνομίας και του Λιμενικού».

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η παραγόμενη στάθμη θορύβου από μουσική ή σχετικές χρήσεις της κύριας επιχείρησης οφείλει να μην ξεπερνάει τα 50 ντεσιμπέλ σε οποιοδήποτε σημείο της παραχωρούμενης έκτασης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, 50 ντεσιμπέλ είναι το ποσό του θορύβου που κάνει ένα κανονικό ψυγείο, ενώ μια ζωντανή ορχήστρα παράγει 105 ντεσιμπέλ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.