Ρεκόρ σημειώνουν οι αφίξεις τουριστών και το φθινόπωρο

Το θετικό σερί του ελληνικού τουρισμού φέτος το καλοκαίρι συνεχίζεται και στις αρχές του φθινοπώρου, με τα νούμερα του Σεπτεμβρίου σε πληρότητες ξενοδοχείων, όπως προκύπτει από τα μηνύματα των ενώσεων ξενοδόχων ανά την Ελλάδα και τον προγραμματισμό των αεροπορικών εταιρειών, να παραπέμπουν σε νούμερα-ρεκόρ.
Μόνο οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας φτάνουν τα 2,7 εκατομμύρια, από 2,39 εκατομμύρια τον περυσινό Σεπτέμβριο, ενώ αύξηση παρατηρείται και τον Οκτώβριο, με τις αεροπορικές να έχουν προγραμματίσει φέτος 1,47 εκατομμύρια θέσεις από 1,24 εκατομμύρια τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.
Παρ’ όλα αυτά, η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, που είναι το μεγάλο ζητούμενο, κάτι που επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία και το υπουργείο Τουρισμού, έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της, με τους τουριστικούς φορείς να θεωρούν εκ των ων ουκ άνευ τις διεργασίες και τις νέες συμφωνίες με τους tour operators του εξωτερικού, αλλά και τις νέες προσθήκες αεροπορικών δρομολογίων για τους νησιωτικούς προορισμούς – και όχι μόνο.
Το «κέρδος» από τις αφίξεις-ρεκόρ το 2017 και την περιβόητη επέκταση της σεζόν έχει να κάνει, σύμφωνα με τους ίδιους, με το κλείσιμο των ξενοδοχειακών μονάδων για τη θερινή σεζόν κατά 5 ή -το πολύ- δέκα μέρες αργότερα από το συνηθισμένο των προηγούμενων ετών.
Μέχρι να έρθει λοιπόν η ώρα της επιμήκυνσης, ξενοδόχοι και τουριστικοί φορείς χαμηλώνουν τον πήχη και στρέφουν ήδη με το βλέμμα στη σεζόν του 2018, η οποία προβλέπεται ιδιαίτερα θερμή και από πλευράς ανταγωνισμού αφού φαίνεται να επιστρέφουν προορισμοί της Μεσογείου που είχαν υποστεί το τελευταίο διάστημα απώλειες στον τουρισμό τους κυρίως λόγω ζητημάτων που είχαν να κάνουν με την ασφάλεια (βλ. τις περιπτώσεις της Τουρκίας, της Αιγύπτου και της Τυνησίας).
Από την πλευρά τους, οι Ελληνες ξενοδόχοι κεφαλαιοποιούν τη φετινή θετική πορεία του ελληνικού τουρισμού στα συμβόλαια που υπογράφουν με τους tour operators του εξωτερικού για το 2018 με αυξήσεις έως 5% ή και ελαφρώς υψηλότερα όταν πρόκειται για ιδιαίτερα δημοφιλείς προορισμούς.

Πηγή: newmoney.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.