Οι μύθοι της ”Ελεύθερης Οικονομίας”

Προφίλ Λουκάς Καβακόπουλος

Πριν δέκα χρόνια, οι φωστήρες της “Ελεύθερης Οικονομίας”, σου υποσχέθηκαν ότι το Χρηματιστήριο, αυτό το θαύμα της Ελεύθερης Οικονομίας, θα σε κάνει πλούσιο. Και σου έφαγαν τα χρήματα.

Μετά σου υποσχέθηκαν ότι η “Ελεύθερη Οικονομία επιτρέπει να μπορούν να σου δίνουν ασταμάτητα δάνεια”, για να πληρώνεις εσύ τις ανάγκες σου. Αλλά ξαφνικά, μόλις έμαθες να λειτουργείς μόνο με αυτά, σου τα έκοψαν, σε άφησαν χωρίς μετρητά, και σε υποχρέωσαν να τους δώσεις την περιουσία που είχες βάλει υποθήκη.

Μετά μας αποκάλυψαν πως τα χρήματα των ταμείων τα είχαν “παίξει” στα χρηματιστήρια (“για να τα κάνουν και αυτά πλούσια” βρε, “έτσι κάνουν στην Ελεύθερη Οικονομία”), αλλά τα έχασαν όλα. Και σε φόρτωσαν με εξοντωτικούς φόρους, γιατί “μαζί τα φάγατε” και κάποιος έπρεπε να τα πληρώσει. Όχι αυτοί, αλλά εσύ.

Τώρα σου λένε ότι “φταίει το κακό κράτος”, και “επειδή πρέπει να μειωθούν οι εισφορές”, πρέπει να κοπούν οι συντάξεις και τα επιδόματα. Και εσύ δεν σκέφτεσαι ότι εννοούν ότι οι συντάξεις και τα επιδόματα, χαζέ, είναι ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΔΙΝΕΣ! Τα δικά σου δηλαδή, και θέλουν απλά να τα βάλουν έμμεσα στην τσεπούλα τους, σταματώντας να πληρώνουν τις κρατήσεις που τους αναλογούν για να πάρεις εσύ πίσω αυτά που τόσο καιρό έδινες…

Πρόσεξε: Οι ΙΔΙΟΙ που σου έστησαν όλο αυτό το παιχνίδι, οι οπαδοί της “Ελεύθερης Οικονομίας”, είναι αυτοί που επέβαλαν την αβάσταχτη φορολογία. Και είναι οι ίδιοι που επέβαλαν το κόψιμο των μισθών και συντάξεων. Και είναι οι ίδιοι που μετέτρεψαν το δημόσιο σε μαγαζάκι τους, με χίλιες-δυο μηχανές.

Και ενώ η αδικία και η απάτη βγάζει μάτι, και ενώ θα έπρεπε να είσαι στους δρόμους και να απαιτείς να σταλούν στο ΔΙκαστήριο, αυτοί σου λένε ότι για όλα φταίνε “οι κρατιστές”, “οι πολιτικοί”, “η Δημοκρατία”, “οι συνδικαλιστές”, “οι κανόνες”, “οι νόμοι”, για να τους διαλύσουν και αυτούς, οπότε ΕΣΥ να μην έχεις καμία γραμμή άμυνας ενάντια τους (γιατί εκείνοι έχουν ιδιωτικούς στρατούς και δικηγόρους και μεγάλες “πλάτες” στην τράπεζα και δεν φοβούνται κανέναν).

Και εσύ τους πιστεύεις! Και σαν το πρόβατο, μιμείσαι ό,τι σου λένε, και κατηγορείς και εσύ, τους μηχανισμούς που έχουν δημιουργηθεί για να σε προστατεύουν! Και ζητάς τη διάλυσή τους, αντί να ζητάς το καθάρισμά τους και τη δικαιοσύνη!

Δεν νομίζεις λοιπόν ότι είσαι λίγο χαζούλης; Με αγάπη σου το λέω, ξέρεις…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.