ΔΝΤ: “ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ 4o ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ έπρεπε η κυβέρνηση να το φέρει στη Βουλή προς ψήφιση, όπως…

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας mignatiou.com αλλά και της ΕΡΤ, η Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των μελών του Δ.Σ. για τα ταξίδια της στο εξωτερικό, φέρεται να υποστήριξε ότι «δεν μπορούσαμε να κάνουμε το μέγιστο -εννοεί να προτείνει πλήρη συμμετοχή μαζί με άμεση χρηματοδότηση. Και αυτό, επειδή οι Ευρωπαίοι δεν ήταν έτοιμοι να συζητήσουν το θέμα του ελληνικού χρέους. Όπως είναι γνωστό η Γερμανία αρνήθηκε να διαπραγματευθεί το ζήτημα και το ΔΝΤ αποφάσισε να προτείνει την «επί της αρχής έγκριση».
Όπως είναι γνωστό η Γερμανία αρνήθηκε να διαπραγματευθεί το ζήτημα και το ΔΝΤ αποφάσισε να προτείνει την «επί της αρχής έγκριση».
Αναφορικά με την ελάφρυνση, η κ. Λαγκάρντ φέρεται να είπε ότι ελέχθησαν και έγιναν κάποια πράγματα, πρέπει να γίνουν και άλλα πολλά. Και δεσμεύθηκε να ενημερώσει το Δ.Σ. εν καιρώ. Χαρακτήρισε δε την πρόταση «επί της αρχής έγκριση» μία άριστη λύση.
Πηγές στην Ουάσιγκτον μας είπαν ότι «δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο». Τόνισαν ότι «απλά έγινε μία προσθήκη» και θύμισαν ότι «εάν επρόκειτο για καινούργιο Μνημόνιο έπρεπε να το φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή και ψήφιση». Κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, είπαν οι ίδιες πηγές.

Πηγή: http://thefaq.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.