Παραχώρηση αιγιαλού με ηλεκτρονικές δημοπρασίες

Με ηλεκτρονικές δημοπρασίες παραχωρεί το υπουργείο Οικονομικών τη χρήση αιγιαλού. Επί της ουσίας παραχωρεί- ενοικιάζει ακτές οι οποίες θα εξυπηρετούν τους λουόμενους με αναψυκτήρια και ξαπλώστρες.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών τονίζεται ότι για πρώτη φορά προχωρά στην παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, μέσω συστήματος διεξαγωγής ηλεκτρονικών δημοπρασιών, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και τη διαφάνεια της διαδικασίας, την αύξηση των εσόδων του Δημοσίου αλλά και την προβολή των αιγιαλών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες θα διεξαχθούν πιλοτικά σε περιορισμένο αριθμό και αφορούν θέσεις παραχώρησης χρήσης αιγιαλού για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή κοινού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το υπουργείο προτίθεται να διευρύνει τη χρήση των ηλεκτρονικών δημοπρασιών για τις παραχωρήσεις μέσα στα επόμενα χρόνια, κάτι που θα εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή ενδιαφερομένων και το αδιάβλητο της διαδικασίας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου αιγιαλού).
Σκοπός είναι η απλότητα και η ταχύτητα της διαδικασίας παραχώρησης απλής χρήσης χώρων αιγιαλού και παραλίας και η μέγιστη δυνατή συμμετοχή ενδιαφερομένων, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του Δημοσίου και αφετέρου αναβαθμίζοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες, για την επίτευξη των στρατηγικών και επιχειρησιακών στόχων τους και κατ’ επέκταση για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.

Πηγή: Καθημερινή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.