Φορολογικές δηλώσεις: Ολοταχώς προς… παράταση

Με τις φορολογικές δηλώσεις να κατατίθενται με ρυθμούς «χελώνας», το υπουργείο Οικονομικών σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο παράτασης των καταληκτικών ημερομηνιών υποβολής των δηλώσεων, μετά τις 30 Ιουνίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί 400.000 λιγότερες δηλώσεις σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περασμένης χρονιάς. Το υπουργείο Οικονομικών διέψευδε μέχρι τώρα, ότι επεξεργάζεται «σενάρια» παράτασης, ωστόσο βάσει των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να παρατείνει το διάστημα υποβολής δηλώσεων, τουλάχιστον μέχρι τις 20 Ιουλίου.
Η εν λόγω παράταση δεν τροποποιεί τον σχεδιασμό σχετικά με την πρώτη δόση του φόρου, που θα παραμείνει ως έχει, δηλαδή στις 31 Ιουλίου.
Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 2.413.525 δηλώσεις. Από αυτές οι 882.706 είναι χρεωστικές, οι 394.615 είναι πιστωτικές και οι 1.136.202 δηλώσεις είναι μηδενικές

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.