Βήματα προς τα πίσω από τον Γ. Παπακωνσταντίνου, βλέποντας ότι χάνουν το θέμα της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

“Η λιτότητα ήταν μονόδρομος ακόμη και αν το έλλειμμα ήταν της τάξης του 10%”. υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ..


Αυτό δε σας έλεγε ο Κώστας Καραμανλής, όταν σας- μας ενημέρωνε με κάθε τρόπο για την ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης και ζητούσε συναίνεση;

Τι κάνατε όλοι εσείς, όταν έκανε μεταρρυθμίσεις και όταν έπαιρνε μέτρα;

Γιατί δε λάβατε ΚΑΝΕΝΑ μέτρο το τελευταίο τρίμηνο του 2009 και ξοδέψατε σε αυτό το διάστημα συνειδητά  10 δισ. ευρώ;

(Να πώς: 

1.    Η κυβέρνηση Παπανδρέου, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 προχώρησε σε επιστροφές φόρων ύψους 1,5 δισ. ευρώ, ενώ τις πάγωσε από τον Ιανουάριο. Ακόμη και στο πρώτο εννεάμηνο του 2010, οι επιστροφές φόρων υπολείπονταν κατά 200 εκατ. ευρώ περίπου, σε σχέση με το 2009.
2.    Η κυβέρνηση Παπανδρέου , το τελευταίο τρίμηνο του 2009 και μάλιστα τις τελευταίες ημέρες του έτους, πλήρωσε 1,2 δισ. ευρώ για χρέη νοσοκομείων, χωρίς να κάνει την αναγκαία διαπραγμάτευση με τους προμηθευτές για να περιορίσει την οφειλή.

3.    Η κυβέρνηση Παπανδρέου, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 αύξησε τις δαπάνες για εξοπλιστικά προγράμματα κατά 0,7 δισ. ευρώ.

4.    Η κυβέρνηση Παπανδρέου , το τελευταίο τρίμηνο του 2009 δαπάνησε 0,5 δισ. ευρώ για την πρώτη δόση του επιδόματος αλληλεγγύης.

5.    Η κυβέρνηση Παπανδρέου , το τελευταίο τρίμηνο του 2009 μετέθεσε για το 2010 την είσπραξη του ΕΤΑΚ που αναλογούσε στο 2009, ύψους 0,6 δισ. ευρώ.

6.    Η κυβέρνηση Παπανδρέου , το τελευταίο τρίμηνο του 2009 αύξησε κατά 0,2 δισ. τις δαπάνες για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, σε σχέση με τις ήδη αυξημένες προβλέψεις του Προγράμματος Σταθερότητας. Την ίδια στιγμή, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν, ότι στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2010 περιέκοψε τις πληρωμές για το ΠΔΕ κατά 30,3% σε σχέση με το 2009, προκειμένου να εμφανίσει ότι το έλλειμμα μειώθηκε.

7.    Η κυβέρνηση Παπανδρέου το τελευταίο τρίμηνο του 2009 κατήργησε τις ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους (που επανέφερε αργότερα), την επιβολή φόρου στα λαχεία, το ξυστό και τα σκάφη αναψυχής (που επίσης επανέφερε αργότερα) χάνοντας έτσι έσοδα 2,2 δισ. ευρώ.

8.    Η κυβέρνηση Παπανδρέου , το τελευταίο τρίμηνο του 2009 αύξησε τις δαπάνες για οδοιπορικά, τις λειτουργικές δαπάνες και προμήθειες του Δημοσίου κατά 0,7 δισ. ευρώ επιπλέον των δαπανών που θα έκανε αν διατηρούσε το ρυθμό του πρώτου 9μήνου.

9.    Η κυβέρνηση Παπανδρέου, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 και ενώ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για δήθεν κατάρρευση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, έχασε κυριολεκτικά κάθε έλεγχο στα έσοδα. Η υστέρηση των εσόδων στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2009 σε σχέση με το 2008 ήταν 1,1 δισ. ευρώ. Μόνο στο τελευταίο τρίμηνο του έτους ξεπέρασε τα 2 δισ. ευρώ, για να φθάσει στο σύνολο του έτους περίπου στα 3 δισ. ευρώ! Δηλαδή, στο τελευταίο τρίμηνο οι απώλειες εσόδων ήταν διπλάσιες από ό,τι στο 9μηνο που ήμασταν κυβέρνηση. 

Το άθροισμα όλων των παραπάνω ισούται με 9,3 δισ. ευρώ. ).

 Η διαφορά ως τα 10 δισ. οφείλεται σε επιμέρους κονδύλια, όπως αυξημένες δαπάνες για τόκους, λιγότερα έσοδα από το φόρο κινητής τηλεφωνίας, κ.α)

Η αλήθεια θα σας κυνηγάει μέχρι να αποδοθεί Δικαιοσύνη για το τεράστιο, προμελετημένο εθνικό έγκλημα. 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.