ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ;Η Δίκη της 29 Μαΐου 2017 κατά του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση

Σήμερα βιώνουμε την μεγαλύτερη καταστροφή της Ελλάδας μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Καταστροφή οικονομική, κοινωνική, πολιτισμική και πολιτιστική ενώ προωθείται ο αφελληνισμός από τις ψυχές των νέων μας, η λήθη της ένδοξης ιστορίας μας και των ιερών παραδόσεων των πατέρων μας, που διατηρήθηκαν ακόμα και κάτω από τον βάρβαρο ζυγό της τουρκοκρατίας και άντεξαν τους διωγμούς και την αιματοχυσία, τα βασανιστήρια και τις καταστροφές που μας επέφερε ο Γερμανός κατακτητής το 40-45 και άντεξαν ακόμα την διχόνοια που μας επέβαλαν οι Μεγάλες Δυνάμεις το 45-47.
ΟΜΩΣ, όσα δεν μπόρεσαν οι μύριοι επιδρομείς να καταφέρουν για να μας εξαφανίσουν, ανέλαβαν να τα διεκπεραιώσουν οι δουλοπρεπείς πολιτικοί απατεώνες της χώρας μας.
Έχει ειπωθεί από ξένους φιλέλληνες ότι το πρόβλημα των δανειστών και των δουλοπρεπών πολιτικών απατεώνων της Ελλάδας είναι ότι
Οι Έλληνες αρνούνται να πεθάνουν
Και αυτό είναι τόσο αληθινό, τόσο αισιόδοξο και τόσο ωραίο να λέγεται για μας
Διερωτώμεθα γιατί άραγε ταλαιπωρούμαστε επί 7 ολόκληρα χρόνια για ένα πεντακάθαρο κατηγορητήριο σε μια δίκη που έπρεπε να έχει τελειώσει εδώ και χρόνια με την καταδίκη των κατηγορούμενωνγια την δόλια και άδικη καταστροφή μας και επίσης με την καταδίκη των ηθικών αυτουργών της ψυχρής δολοφονίας της οικονομίας μας.
Η σχετική δήθεν ογκώδης δικογραφία άλλοτε χωρίζεται σε δύο και άλλοτε ενώνεται, ουσιώδεις καταθέσεις και παράβολα «χάνονται», ίντριγκες, νομοτεχνάσματα και πονηρά κόλπα, παρεμβάσεις από τους ηθικούς αυτουργούς και του κόσμου η μαφία βρίσκεται συντεταγμένη εις ημερήσια διάταξη για να καθυστερεί και να παρατείνει το μαρτύριο. Προς τί όλα τούτα; Έχουμε κυβέρνηση και Δικαιοσύνη ή έχουμε κλόουνς με γραβάτες ή χωρίς γραβάτες που παριστάνουν τους σοβαρούς ηγήτορες της χώρας μας;
Όλοι αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά την αλήθεια που ξεσκέπασαν λίγοι έντιμοι πολιτικοί και λίγοι αδέκαστοι Δικαστές, γνωρίζουν πολύ καλά τις χιλιάδες άσχετες φωτοτυπίες που έχει «χώσει» στην δικογραφία ο κατηγορούμενος ισχυριζόμενος ότι είναι μελέτες. Όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι Ευρωπαϊκοί Κανονισμοί και οι νόμοι της χώρας μας έχουν παραβιαστεί πολλάκις από τον κατηγορούμενο, σε αγαστή συνεργασία με τους ηθικούς αυτουργούς εντολείς του, προκειμένου οι πολίτες της χώρας μας να πληρώνουν τα χρέη των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών που οι πολιτικοί τους είναι αρκετά πονηροί για να ακολουθούν την αρχή: η καλλίτερη άμυνα είναι η επίθεση, ενώ οι δικοί μας πολιτικοί είναι πονηροί στο να εξοντώνουν τους Έλληνες και να στέκονται στα πέντε μπροστά στους εκμεταλλευτές μας.
Η δίωξη του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ και των συγκατηγορουμένων του που ξεκίνησε αυτεπάγγελτα από την Ελληνική Δικαιοσύνη και κατέληξε στο Πόρισμα Πεπόνη που έλεγε ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την ψευδή διόγκωση του ελλείμματος του 2009 κατά συναυτουργία και για την παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση κάθε άλλο παρά έχει κλείσει με το πρόσφατο αθωωτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών. Ταυτόχρονα πολλά δουλοπρεπή και κρατικοδίαιτα ΜΜΕ διαδίδουν ότι η υπόθεση μπήκε στο αρχείο με προφανή αποκλειστικό σκοπό να δημιουργήσουν απελπισία και ηττοπάθεια στον αναξιοπαθούντα Έλληνα.
Προβαίνουμε πάλι στο ένδικο μέσο της αναίρεσης υπέρ του νόμου από τον Άρειο Πάγο κατά του αθωωτικού βουλεύματος. Δεν θα εγκαταλείψουμε τον άνισο αυτό αγώνα, αλλά θα χρησιμοποιήσουμε ό,τι δικαίωμα μας έχει ακόμα απομείνει στο συνεχώς τροποποιούμενο δίκαιο της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε παρά το τεράστιο προσωπικό και οικογενειακό μας κόστος μέχρι να βγεί η αλήθεια στον κόσμο για την δύστυχη αλλά γενναία πατρίδα μας ή οποία έχει πάντα βροντοφωνάξει
ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς
ή με την ασπίδα νικητές, ή επί της ασπίδας νεκροί
Και θα πετύχουμε την αναίρεση γιατί, όπως φαίνεται, το Συμβούλιο Εφετών υιοθέτησε την πρόταση του Αντεισαγγελέα Κούτρα η οποία δεν περιέχει ούτε ίχνος νομικής σκέψης, αλλά αποτελεί μια εξύμνηση των δανειστών, των Μνημονίων και της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Προχθές, στις 29 Μαΐου είχαμε την δίκη του Γεωργίου για την παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση σε δεύτερο βαθμό, δηλαδή μετά από έφεση που άσκησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών κατά της αθωωτικής απόφασης του Δ΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών στις 6/12/2016. Η παρουσία των Ελλήνων στην δίκη της 29 Μαΐου ήταν καταλυτική. Ήρθε κόσμος ακόμα και από την Βόρεια Ελλάδα και τα Ελληνικά νησιά και επέστρεψαν την ίδια μέρα το βράδυ στο σπίτι τους, άλλος με αεροπλάνο και άλλος με πλοίο ή αυτοκίνητο. Ευχαριστούμε όλον αυτόν τον κόσμο που μας συμπαραστάθηκε και ήλθε να στηρίξει την έφεση-καταπέλτη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών, κ. Πίσχοινα, η οποία έφεση χαρακτηρίστηκε από το Δικαστήριο ως Διατριβή, τόσο εμπεριστατωμένη ήταν για την ενοχή του Γεωργίου.
Η υπεράσπιση του Γεωργίου, κυρίως οι δικηγόροι κ. Νικόλαος Γ. Ντέσκας από το Δικηγορικό Γραφείο Στεφανάκη και ο κ. Ιωάννης Λάγγας, προσπάθησαν να βγάλουν την έφεση απαράδεκτη, δηλαδή άκυρη, αλλά δεν το πέτυχαν.
Η δίκη διεκόπη λόγω ασθενείας της προέδρου και συνεχίζεται στις 18 Ιουλίου 2017.
Αυτό που μας ανησυχεί στην συνέχεια της δίκης του Γεωργίου στις 18 Ιουλίου 2017 για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση είναι ότι το Γ΄ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών στις 29 Μαΐου ενδιαφέρθηκε κυρίως για την ψευδή διόγκωση του ελλείμματος 2009, ενώ η δίκη αυτή προχθές ήταν για την παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση εκ μέρους του Γεωργίου, δηλαδή για τα εξής τρία αδικήματα: (1) της παραπλάνησης του Ελληνικού κράτους δια του ψεύδους, (2) της μη-σύγκλησης συνεδριάσεων του ΔΣ και (3) της παράνομης διαβίβασης των στοιχείων του δημοσίου χρέους και ελλείμματος στην Eurostat. Και τα τρία αυτά εγκλήματα συνθέτουν την παράβαση καθήκοντος επί μακρόν χρόνο διότι ο Γεωργίου εκ προθέσεως διασάλευσε την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας που εκ του νόμου είχε υποχρέωση να τηρεί.
Και το έκανε αυτό για να προσκομίσει στον εαυτό του ηθικό και υλικό όφελος καθόσον αφενός αμειβόταν ταυτόχρονα και από το ΔΝΤ και από την ΕΛΣΤΑΤ, που ήταν κατάφορη παραβίαση του νόμου, και αφετέρου σφετερίστηκε τις αρμοδιότητες του 7-μελούς Συλλογικού Οργάνου Διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ, ώστε να εμφανίζεται αυτός ως μονοπρόσωπο όργανο διοίκησης.
Με τον τρόπο αυτό, δηλαδή δια της παράβασης καθήκοντος, αφενός φούσκωσε τεχνηέντως και ανενόχλητος το δημόσιο έλλειμμα του 2009 και εμπόδισε την ανάπτυξη της χώρας μας, προκάλεσε δε την συσσώρευση άδικου και επονείδιστου χρέους στην Ελλάδα και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου μας.
Κατά την άποψή μας, θα μπορούσε η δίκη αυτή να έχει τελειώσει πολύ γρήγορα στις 29 Μαΐου με την καταδίκη του Γεωργίου αντί να γίνει συνέχιση αυτής στις 18 Ιουλίου καθόσον υπάρχει πεντακάθαρο κατηγορητήριο που δεν επιδέχεται αμφισβητήσεις. Μπορεί όμως οι Δικαστές να ήθελαν να μάθουν περισσότερα πράγματα σε σχέση με την αιτιώδη σύνδεση της παράβασης καθήκοντος με την ψευδή διόγκωση.
Θέλω να τονίσω ότι αυτό που είναι σημαντικό είναι να αποφασίσει το Δικαστήριο για την ενοχή του Γεωργίου στις 18 Ιουλίου, η τιμωρία του λίγο μας ενδιαφέρει αν θα είναι μία εβδομάδα ή δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή.
Το άλλο σημαντικό είναι ότι το Δικαστήριο μας απέβαλε από πολιτική αγωγή, αν και αυτό μας απογοήτευσε διότι εμείς δεν ήμασταν απλοί πολίτες, αλλά ισότιμα με τον Γεωργίου Μέλη της ΕΛΣΤΑΤ διορισμένα από την Βουλή και επίσης αυτός δεν μας πλήρωσε ούτε για τις 4 συνεδριάσεις που έγιναν, παραβαίνοντας έτσι της Υπουργική απόφαση για την αποζημίωσή μας. Το δικαστήριο υποστήριξε ότι δεν είχαμε άμεσο συμφέρον παρά μόνον έμμεσο συμφέρον όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, αλλά ο νόμος λέει ότι ακόμα και στην περίπτωση αυτή μπορούμε να παραστούμε ως πολιτική αγωγή για στήριξη της κατηγορίας μόνον. Αυτό ζήτησε ο δικηγόρος μας ο κ. Ιωάννης Σακκάς, αλλά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του. Σεβόμαστε βέβαια την απόφαση του δικαστηρίου.
Ο κίνδυνος είναι ότι εφόσον εμείς τώρα είμαστε μόνον μάρτυρες, δεν μπορούμε να έχουμε δικηγόρο να υποβάλει ερωτήσεις στους υποστηρικτές του Γεωργίου από την Κομισιόν και την Eurostat. Δηλαδή, αν το Δικαστήριο δεν είναι πλήρως ενημερωμένο για όλα τα ζητήματα λειτουργίας των Στατιστικών Υπηρεσιών στην Ευρώπη, τότε μπορεί η δίκη να μετατραπεί σε μονόλογο των ανθρώπων της Κομισιόν, που την προηγούμενη φορά έλεγαν του κόσμου τις ανακρίβειες για να επηρεάσουν το Δικαστήριο υπέρ του Γεωργίου.
Είναι λογικό ότι δίκαια δίκη χωρίς νομική στήριξη της κατηγορίας είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί. Ως μάρτυρες πλέον, για την στήριξη της κατηγορίας έχουμε απομείνει ουσιαστικά δύο, Γεωργαντά, που μόλις είχε αρχίσει την κατάθεσή της και θα συνεχίσει στις 18 Ιουλίου, και ο κ. Σκορδάς, επιστημονικό στέλεχος της ΕΛΣΤΑΤ, που δεν έχει καταθέσει. Ο κ. Λογοθέτης τελείωσε την κατάθεσή του. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν, η Γεωργαντά και ο Σκορδάς, να επιστήσουμε την προσοχή του Δικαστηρίου στις 18/7 στα σημαντικά ζητήματα έτσι ώστε οι δικαστές να κάνουν τις κατάλληλες ερωτήσεις στους ανθρώπους της Κομισιόν μιας και δεν μας επέτρεψαν να έχουμε νομική βοήθεια.
Ασφαλώς, υπάρχουν ακόμα ως μάρτυρες τα τρία άλλα μέλη του 7-μελούς Συλλογικού Οργάνου της ΕΛΣΤΑΤ, που είναι: (1) ο κ. Συμιγιάννης, εκπρόσωπος της Τράπεζας Ελλάδος, που ήταν παρών στις 29 Μαΐου, (2) ο κ. Φιλίππου που διορίστηκε από την Βουλή μαζί με Λογοθέτη, Γεωργαντά και Γεωργίου, ο οποίος όμως απουσίαζε στις 29 Μαΐου, και (3) η κ. Μπαλφούσια, εκπρόσωπος του κ. Παπακωνσταντίνου, που και αυτή απουσίαζε στις 29 Μαΐου. Και τα τρία αυτά μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ έχουν υποστηρίξει το κατηγορητήριο για την παράβαση καθήκοντος, αλλά όχι για την ψευδή διόγκωση του δημοσίου ελλείμματος του 2009. Αυτό σημαίνει ότι αν το Γ΄ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων επικεντρωθεί πάλι στην ψευδή διόγκωση, τότε υπάρχει κίνδυνος λοξοδρόμησης υπέρ του Γεωργίου διότι απαιτείται επικέντρωση στην παράβαση καθήκοντος που είναι και το περιεχόμενο και ο σκοπός της δίκης. Κάθε άλλο ζήτημα μπορεί να παρεκτρέψει τα πράγματα. Ασφαλώς, δεν θέλουμε ούτε να το σκεφτόμαστε ότι μπορεί το Δικαστήριο να λοξοδρομήσει εν γνώσει του.
Είναι ένα πεντακάθαρο κατηγορητήριο κατάφορης παραβίασης του νόμου και ο κ. Γεωργίου πρέπει να κριθεί ένοχος.
Δικαιολογίες των εκπροσώπων των δανειστών στην δίκη της 18 Ιουλίου ότι ο Γεωργίου δεν είχε δόλο όταν εν γνώσει του είχε απολαβές από το ΔΝΤ και από την ΕΛΣΤΑΤ ταυτόχρονα, ή ότι προέβη στην παραβίαση του νόμου για λίγο χρονικό διάστημα, δηλαδή για 4-6 μήνες όσον αφορά το ψεύδος, και για 11 μήνες όσον αφορά την μη-σύγκληση συνεδριάσεων, τέτοιες δικαιολογίες δεν έχουν νομική βάση και ελπίζουμε να απορριφθούν από το Δικαστήριο στις 18/7.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.