Η Αλήθεια για την Συμφωνία – Μέτρα Αντίμετρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλη την αλήθεια για τα μέτρα – αντίμετρα της συμφωνίας που πέτυχε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, την αλήθεια που θέλουν να κρύψουν τα ΜΜΕ της διαπλοκής και που επιχειρεί να συσκοτίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία. αποκάλυψε ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Γιώργος Χριστοφορίδης στην ΕΡΤ.
«Μιλάμε για μέτρα που θα έρθουν το 2019. Τι μέτρα θα έρθουν όμως; Εφόσον πιάσουμε το 2018 3,5% πλεόνασμα (κάτι το οποίο είναι βέβαιο) θα έρθουν 3.5 δισ αρνητικά μέτρα. Θα έρθουν όμως και 3.5 δισ θετικά. Η ΝΔ προσπαθεί να μας πείσει για κάτι που δεν ισχύει. Ισχυρίζονται, λοιπόν, ότι δε θα έρθουν 3.5 δισ θετικά μέτρα και 3.5 δισ. αρνητικά αλλά αν ξεπεράσουμε το πλεόνασμα κατά 100 εκ. για παράδειγμα θα πάρουμε 100 εκ. θετικά μέτρα. Αυτό δεν ισχύει. Αυτό που ισχύει είναι ότι αν ξεπεράσουμε το πρωτογενές πλεόνασμα το 2018 κατά εκατό εκατομμύρια, θα έχουμε 3.5 δισ. θετικά μέτρα, 3,5 δισ αρνητικά (άρα τα μέτρα στην ουσία θα είναι μηδέν) και θα έχουμε και 100 εκατομμύρια υπερπλεόνασμα που θα μπορούμε να αξιοποίησουμε υπέρ της ελληνικής κοινωνίας όπως έγινε με την εφάπαξ σύνταξη», τόνισε ο Γιώργος Χριστοφορίδης.
Για τους Έλληνες επιστήμονες και τη διαστημική υπηρεσία είπε: «Το ζήτημα είναι να κρατήσουμε τους επιστήμονες στη χώρα μας. Όταν το υπουργείο ΨΗΠΤΕ ανακοίνωσε τη δημιουργία διαστημικού οργανισμού, η αντιμετώπιση από κάποιους ήταν «όλα τα έχει η Μαριωρή». Δεν είναι έτσι. Οταν έχουμε επιστήμονες, για να τους κρατήσουμε εδώ πρέπει να κάνουμε και τις απαραίτητες ενέργειες. Όλη η επιστημονική κοινότητα, πάντως, αγκάλιασε την ίδρυση διαστημικής υπηρεσίας από την πρώτη στιγμή. Έχουμε ανθρώπους που φτιάχνουν ειδικούς σένσορες για διαστημόπλοια και τα φτιάχνουν στη χώρα μας, τα φτιάχνουν στο Κορωπί. το θέλουμε αυτό; Φυσικά και το θέλουμε. Πρέπει να μπούμε σε αυτό το κλίμα και εμείς οι ίδιοι. Να μην αντιμετωπίζουμε τους εαυτούς μας ως «Ψωροκώσταινα που δε μπορεί». Μπορεί και παραμπορεί».
Σε ότι έχει να κάνει με την περαιτέρω άρση περιορισμών στα capital controls και την κατάσταση στην οικονομία ο Γιώργος Χριστοφορίδης είπε: «Υπάρχουν προτάσεις για περαιτέρω άρση στους περιορισμούς για τα capital Controls και αυτό μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει. Το τέταρτο τρίμηνο του 2016 το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών αυξήθηκε όπως αυξήθηκε η τελική καταναλωτική δαπάνη. Υπάρχουν, φυσικά, άνθρωποι που έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται».
Ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Όταν κάναμε διαπραγμάτευση και ζητούσε πρόσθετα μέτρα το ΔΝΤ, κάποιοι έλεγαν πάρτε αυτά τα μέτρα και πάρτε και άλλα τόσα. Τώρα οι ίδιοι αρνούνται να ψηφίσουν ακόμη και τα θετικά αντίμετρα που θα έρθουν χωριστά προς ψήφιση.
https://www.youtube.com/watch?v=Ke0IvFUtYQArn

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.