Της διαπλοκής το κάγκελο και οι 25.000 πισίνες των Ελλήνων

Ποιό είναι τα χαρακτηριστικά της διαφθοράς στην Ελλάδα;
Η διαπλοκή.
Τι σημαίνει διαπλοκή;
Ελέχγοντες και ελεγχόμενοι είναι στην ίδια ομάδα.
Ποιοί είναι οι ελέγχοντες και ποιοί οι ελεγχόμενοι στους βασικούς άξονες μιας δημοκρατίας;
Η δικαστική εξουσία και τα ΜΜΕ οι ελέγχοντες. Η πολιτική και επιχειρηματική εξουσία οι ελεγχόμενοι.
Είναι στην ίδια ομάδα αυτοί οι άξονες και ιδιαίτερα η δικαστική εξουσία;
Η υπόθεση των εξοπλιστικών, των φαρμακευτικών εταιρειών και το σκάνδαλο του Ερυθρού Σταυρού είναι χαρακτηριστικές υποθέσεις προσχώρησης της δικαστικής εξουσίας στην διαπλοκή. Οχι φυσικά στο σύνολο, αλλά με καίρια πρόσωπα.
Μια ματιά στις ανεξάρτητες αρχές είναι αρκετή για να δείξει ότι πρόσωπα που είχαν φτάσει σε θέσεις κλειδιά της δικαιοσύνης αμέσως καταπήδηξαν στις “ανεξάρτητες αρχές”. Ο Κυριτσάκης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού αφήνει εποχές και εποχές…Ο Μενουδάκης ακόμα να μας απαντήσει από τα προσωπικά δεδομένα…Πριν από αυτόν άλλος. Ο Μπίκος, ο αδελφοποιητός του Μπάμπη και του Αθανάσιου και του Σπύρου σε κάποια άλλη αρχή ελεγκτών. Η κ.Ζενέλη προέκυψε πρόσφατα στη θέση του Ρακιτζή. Και οι δυο δικαστές, αλλά ανεξάρτητοι στην Επιτροπή Επιθεωρητών.
Η κ. Ζενέλη λέγεται και Παπασπύρου, αλλά αυτό μερικοί δεν το προβάλλουν γιατί παραπέμπει στον δικηγόρο Παπασπύρου, συζυγό της. Ετσι την είχαμε μάθει και είχαμε μείνει με το στόμα ανοιχτό για υποθέσεις που υπερασπιζόταν με τρομερή επιτυχία ο κ.Παπασπύρου.
Αναφερόμαστε σε έναν δασάρχη, ο οποίος σε ένα δικόγραφο έγραφε πόσο μετρημένος και πιστός υπηρέτης του δημοσίου συμφέροντος είναι και σε άλλο πόσο επιτυχημένος…επιχειρηματίας είναι με δάνεια δις δραχμών κλπ.
Οταν βάλαμε χέρι στον Δασάρχη, ο πρώτος που “ενδιαφέρθηκε”, υπέρ του Δασάρχη ήταν ο Δημ.Κοντομηνάς…
Πριν από χρόνια εκεί που κάθεται η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καθόταν ένας άλλος. Και πήγαμε και του εξιστορήσαμε μια ιστορία στη Χαλκιδική χωρίς ονόματα. Πώς ο δικηγόρος σύζυγος μιας δικαστίνας είχε αποκτήσει ολόκληρη πολυκατοικία, μεταξύ άλλων κατωρθωμάτων κλπ. Τα γράφαμε κιόλας.
“Αυτό είναι τρομερό. Φέρε μου στοιχεία” μας είπε.
Τα πήγαμε. Πήγαν στο αρχείο.
Υστερα κι άλλη αναφορά με στοιχεία για νεοδημοκράτες και πασόκους που ασελγούν στη γή της Χαλκιδικής χρόόοοοοονια…Ολες στο ΑΡΧΕΊΟ!.
Μια ματιά στο Πόρτο Καρράς, στο ξενοδοχείο ΑΚΡΑΘΩΣ, στη Νικήτη, στους Δημάρχους εκεί στη Χαλκιδική δείχνει πως χορεύει πάντα καγκέλι η διαπλοκή.
Θα ρωτήσει κάποιος:
“Είναι δυνατόν η κρατική τηλεόραση να μετέχει στη διαπλοκή, αφού αλλάζουν τα κόμματα και τώρα ιδιαίτερα με τον ΣΥΡΙΖΑ;”
Είναι μεν αλήθεια ότι τώρα μάθαμε μια Αμαλία Σκάντζου στην κρατική, η οποία θα πει το “εγώ κάνω”, “εγώ μαθαίνω” ,”εγώ”,”εγώ” κλπ καμιά 30αριά φορές στο μισάωρο, αλλά είναι αλήθεια ότι στα δυο αυτά χρόνια αναφέρθηκε έστω και απαλά στη διαπλοκή μέσω των ηγετών της.
Δηλαδή στον τρόπο συντήρησης της διαπλοκής μέσω της συντήρησης του τετραγώνου “ΜΜΕ- ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ” όπου ΜΜΕ εννοούμε τα διαπλεκόμενα 4-5, Τράπεζες εννοούμε 5-8 πρόσωπα κρατικοδίαιτα, επιχειρηματίες αυτούς που διαπλέκονταιμε τα ΜΜΕ και πολιτικούς καμιά 30αριά οικογένειες.
Γιατί ειναι τόσο κακή για την κοινωνία η διαπλοκή;
Ενα παράδειγμα:
Μετά 7 χρόνια Μνημονίων και καταγγελιών για φοροδιαφυγή δεν έχει συμβεί παρα ελάχιστη πρόοδος στην έρευνα για τις λίστες Λαγκάρντ Παναμά κλπ γιατί εκεί πρωταγωνιστούν άνθρωποι των διαπλκομένων αυτών κλάδων.
Μετά 7 χρόνια Μνημονίων αφού διαπιστώσαμε ότι στη χώρα υπάρχουν 25.000 πισίνες ( οριακά περισσότερες από την Καλιφόρνια του τριπλάσιου πληθυσμού…) δεν βρέθηκε τρόπος να μην έχουν επιστροφή φόρου οι ιδιοκτήτες των πισινών γιατί δηλώνουν οτι οι πισίνες ανήκουν σε εταιρείες(τους) και οι ίδιοι είναι φτωχοί…
Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι στη χώρα δηλώνονται 4.000 άτομα ως υπηρετικό προσωπικό, που σημαίνει ότι οι 21.000 πισινούχοι παιδεύονται (οι δυστυχείς…) μόνοι τους στο “καθάριζε, γέμιζε, άδειαζε, κλπ” και ακόμα χειρότερα στα σπίτια, όπου δηλώνονται 1.000.000.000 (ενα εκατομμύριο) μονοκατοικίες, εκ των οποίων οι 600.000 πληρούν πάνω -κάτω τα κριτήρια της “βίλας”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.