Μερικές αλήθειες για την FRAPORT και τα αεροδρόμια

Επειδή η προπαγάνδα κατά της κυβέρνησης βγαίνει και από δεξιά και από αριστερά, ας πούμε μερικά πραγματάκια για τη Fraport και τα αεροδρόμια.
Η Fraport και ο Κοπελούζος (Έλληνας επενδυτής με 30 περίπου τις εκατό), ΝΟΙΚΙΑΣΑΝ για 40 χρόνια (δεν τα αγόρασαν), με όρο να φτιάξουν τις υποδομές (ακόμη και στα κατεστραμμένα). Θα δίνουν ενοίκιο κάποια εκατομμύρια κάθε χρόνο.
Στο κονσόρτσιουμ συμμετέχει η Αλφα (ως δανειστής), και για κάθε τράπεζα εγγυάται το ελληνικό δημόσιο. Και από αυτό ορμώμενοι λένε κάποιοι αυτά που λένε.
(Από εδώ όμως μέχρι το να πεις ότι πήραν λεφτά του ελληνικού δημοσίου, είναι τεράστια η απόσταση. Με την ίδια λογική, μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα συμμετέχει στο βομβαρδισμό της Συρίας, επειδή είναι μέλος του ΝΑΤΟ, τόση απόσταση έχει…)
Τις εγγυήσεις λοιπόν για τα δάνεια τις έβαλε κονσόρτσιουμ εταιρειών – ΟΧΙ το Δημόσιο, αυτό μόνο εισπράτει. Μπορούμε να παραπονεθούμε, αλλά για το ύψος του ενοικίου, όχι για άλλο θέμα.
Η Alpha Bank δάνεισε στη Fraport, και τα λεφτά θα τα πάρει πίσω με τόκο. Αυτή είναι η συμμετοχή της. Δηλ, η Ελλάδα (μέσω Alpha) εκτός από το ενοίκιο (για 40 χρόνια) θα λαμβάνει και τόκους.
ΑΝ τώρα η Fraport δεν πληρώσει, τότε θα χαθεί το κεφάλαιο και θα πρέπει η Alpha να προχωρήσει σε πλειστηριασμούς (να πάρει πίσω τα αεροδρόμια).
Οπότε, με αυτό τον τρόπο βλέπουμε ότι το “τα πούλησε” δεν ισχύει σχεδόν καθόλου.
Καταλαβαίνω ότι είναι άβολο να είσαι δικηγόρος του διαβόλου …ε της κυβέρνησης, αλλά πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να πέφτουμε θύματα της παραπληροφόρησης…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.