Σε ποια νησιά αυξάνεται από την 1η Ιανουαρίου ο ΦΠΑ

Σε δεκαέξι νησιά του Αιγαίου, η αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ από την 1η Ιανουαρίου 2017 δεν έχει πρακτική εφαρμογή.
Κι αυτό διότι δεν περιλαμβάνονται στην τροπολογία η οποία κατατέθηκε χθες στη Βουλή με την οποία απλώς αναστέλλεται για ένα χρόνο η διάταξη νόμου η οποία έχει ψηφιστεί και προέβλεπε την αύξηση των συντελεστών κατά 30% στο τρίτο «κύμα» νησιών τα οποία συνεχίζουν μέχρι σήμερα να απολαμβάνουν τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ.
Η τροπολογία προβλέπει την εξαίρεση -για έναν χρόνο- της Χίου, της Σάμου και της Λέσβου, αλλά και των Δωδεκανήσων, εκτός Ρόδου και Καρπάθου, από την αύξηση του ΦΠΑ. Σε αυτά περιελήφθη και η Σαμοθράκη, μετά από νομοτεχνική βελτίωση που κατατέθηκε.
Δεν καλύπτονται από την αναστολή εφαρμογής του μέτρου τα νησιά: Σκόπελος, Αμοργός, Ίος, Κύθνος, Σέριφος, Σίκινος, Ανάφη, Κίμωλος, Φολέγανδρος, Ηρακλειά, Δονούσα, Θηρασία, Κουφονήσια και Δήλος.
Σημειώνεται ότι οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ έχουν, ήδη καταργηθεί από την 1η Οκτωβρίου 2015 στα νησιά Σαντορίνη, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Ρόδο και Σκιάθο και από την 1η Ιουνίου 2016 στα νησιά Σύρος, Θάσος, Άνδρος, Τήνος, Κάρπαθος, Μήλος, Αλόννησος, Κέα, Αντίπαρος και Σίφνος.
Πηγή: Euro2day

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.