Ομολογία ΒΟΜΒΑ Κουμουτσάκου: «Η κυβέρνηση Τσίπρα παρέλαβε κρίση και όχι ανάπτυξη»

Ομολογία ΣΟΚ από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατία και στενότατο συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιώργο Κουμουτσάκο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρέλαβε μια διαχειρίσιμη κρίση και την έκανε παρακμή, τόνισε επί λέξει ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στο Πρακτορείο fm.
Με αυτόν τον τρόπο, με αυτή τη δήλωση, ο Γιώργος Κουμουτσάκος καθιστά απολύτως δηλωτικό το γεγονός ότι μετά τη συμφωνία στο Eurogroup της Μάλτας η Νέα Δημοκρατία εγκαταλείπει οριστικά τον ισχυρισμό περί “Success Story” της κυβέρνησης Σαμαρά. Πρόκειται για μία δήλωση – ομολογία. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος λέει ευθέως πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλαβε ανάπτυξη, αλλά κρίση, έστω διαχειρίσιμη. Μία κρίση που διαχειρίστηκε μέχρι σήμερα με μεγάλη επιτυχία η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα στον αγώνα που δίνει κόντρα σε θεούς και δαίμονες για να οδηγήσει τη χώρα στο ξέφωτο.
Ένα από τα βασικά επιχειρήματα, μέχρι σήμερα, της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι δήθεν επί κυβέρνησης Σαμαρά η χώρα είχε μπει στις ράγες της εξόδου από την κρίση. Και ένα επίσης από τα επιχειρήματα της ΝΔ είναι ότι δήθεν η κυβέρνηση Τσίπρα εκτροχίασε την… επιτυχημένη πορεία της χώρας. Οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί της Νέας Δημοκρατίας και του κατεστημένου επί δυόμισι χρόνια, από το 2012 έως το 2015, οπότε ήρθε στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, αναπαρήγαγαν το τεράστιο ψεύδος του δήθεν “Success story” της κυβέρνησης Σαμαρά. Πρόκειται για ένα ψέμα που κάποιοι κύκλοι συνεχίζουν και αναπαράγουν σήμερα.
Ωστόσο, σήμερα, ο Γιώργος Κουμουτσάκος δίνει το στίγμα της αλλαγής στάσης της ΝΔ. Πρόκειται για μία κυβίστηση από τις πολλές. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μέχρι τη συμφωνία στο Eurogroup της Μάλτας η ΝΔ ζητούσε πρόωρες εκλογές και από την επομένη έχει αλλάξει τροπάρι και προαναγγέλλει… επαναδιαπραγμάτευση.  
Αλλά ας επιστρέψουμε στις δηλώσεις Κουμουτσάκου. “Η κυβέρνηση Τσίπρα παρέλαβε ΚΡΙΣΗ και όχι ανάπτυξη”.Επαναλαμβάνουμε για να το εμπεδώσουν ΟΛΟΙ: Με αυτόν τον τρόπο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και στενότατος συνεργάτης του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη εγκαταλείψει το αφήγημα του “success story”. Δεν γνωρίζουμε – ακόμη – τι σημαίνει αυτό για τις εξελίξεις στο εσωκομματικό πεδίο της Νέας Δημοκρατίας. Δεν γνωρίζουμε τον βαθμό της βύθισης του κόμματος στην εσωστρέφεια. Δεν γνωρίζουμε, ακόμη, πως εξελίσσονται οι σχέσεις Μητσοτάκη – Σαμαρά ή αν γενικότερα τα έχουν χάσει στη ΝΔ εξαιτίας των θετικών εξελίξεων για τη χώρα. Εκείνο που αποδεικνύεται είναι ότι καταρρίπτεται η επιχειρηματολογία εκείνων των ντόπιων και ξένων κύκλων, εκείνων των ακραίων κύκλων που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα και να ανατρέψουν την κυβέρνηση Τσίπρα.
Τι μας έλεγαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα; Τι παπαγαλίζουν επί δύο και βάλε χρόνια; Ότι δήθεν η κυβέρνηση Σαμαρά θα έβγαζε τη χώρα από την κρίση και από τα μνημόνια και ότι δήθεν η διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης Τσίπρα έριξε τη χώρα στα βράχια. Ταυτόχρονα καλλιεργούσαν και καλλιεργούν από τους μιντιακούς μηχανισμούς του κατεστημένου την εικόνα της καταστροφής και επιχειρούν την συστηματική κατατρομοκράτηση του ελληνικού λαού, τη στιγμή που οι δείκτες, αλλά και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές οριστικής εξόδου από την κρίση.
Η πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup της Μάλτας κατέρριψε τους ΟΛΟΥΣ τους μύθους του κατεστημένου. Η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε μηδενικού αθροίσματος μέτρα για το 2019 και το 2020 και θετική κατάληξη στα εργασιακά. Ο διεθνής οίκος JP Morgan για πρώτη φορά βλέπει φως στο τούνελ της ελληνικής κρίσης. Η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε να γίνουν αποδεκτά μία σειρά από θετικά αντίμετρα, θετικά για την κοινωνία και το λαό μας που τόσο έχει υποφέρει. Ο ίδιος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δηλώνει και ξαναδηλώνει ότι ΔΕΝ θα υπάρξει τέταρτο μνημόνιο και ότι από το 2018 η χώρα θα βγει ξανά στις αγορές. Ήδη είναι ορατό το τέλος της Επιτροπείας. 
Θυμάστε τι συνέβαινε πριν το 2015; Λουκέτα, αβεβαιότητα, κοινωνική αναταραχή, διάλυση των επιχειρήσεων και το κυριότερο καμία προοπτική. Όχι μόνο αυτό, αλλά η κυβέρνηση Σαμαρά βλέποντας τη συντριβή, πριν από τις εκλογές του Γενάρη του 2015 είχε φροντίσει να υπονομεύσει με κάθε τρόπο τη διαπραγματευτική ισχύ της επόμενης κυβέρνησης και να θέσει εμπόδια, αφήνοντας καμμένη γη. Και δεν είναι μόνο ο Γιώργος Κουμουτσάκος που εγκαταλείπει το αφήγημα του δήθεν “success story”. Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά, Γκίκας Χαρδούβελης είχε πριν από λίγο καιρό καταρρίψει τους ισχυρισμούς της δήθεν… επιτυχίας της καταστροφικής για τον τόπο κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.
Όπως είχε πει τον Ιούνιο του 2016 όλη η διαπραγμάτευση της τότε κυβέρνησης ήταν στον αέρα και η αξιολόγηση δεν έβγαινε παρά μόνο με την αποδοχή μεγάλων πλεονασμάτων και την υποχρέωση για νέα μέτρα. «Βάσει του πλαισίου έπρεπε να έχουμε πλεόνασμα 4,5% το 2016» είχε δηλώσει.
Της δήλωσης Xαρδούβελη είχε προηγηθεί, τότε, και η ομολογία του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος με συνέντευξη του στην εφημερίδα RealNews της Κυριακής είχε πει πως ήξερε πως θα έχανε τις εκλογές κι ότι υπέγραψε μέτρα αν και ήταν εις γνώση του ότι οι δανειστές δεν θέλησαν να δώσουν στην κυβέρνηση της ΝΔ την τότε δόση και δύο μήνες αργότερα να βρεθούν τα χρήματα αυτά στα χέρια μιας άλλης κυβέρνησης που δεν δεσμευόταν για τίποτε.
Η κυβέρνηση παρέλαβε διαχειρίσιμη κρίση & την έκανε κατάσταση βαθιάς παρακμής από την οποία πρέπει να βγούμε.Μόνη λύση η πολιτική αλλαγή
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ
https://www.youtube.com/watch?v=TuJTnWMd_9Yrn

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.