Το colpo grosso με τα CDS το PSI η φτωχοποίηση της Ελλάδας και η πανηγυρική επιβεβαίωση του Π. Παυλόπουλου

Όσο και αν θέλουν κάποιοι να «θάψουν» το σκάνδαλο των σκανδάλων, που δεν είναι άλλο από τον τζογάρισμα κάποιων στην χρεοκοπία της πατρίδας, εμείς θα  υπενθυμίζουμε τι οδήγησε τους Έλληνες στη φτώχεια και την εξαθλίωση σε μια χώρα που απώλεσε μέσα σε λίγα χρόνια κάθε ίχνος εθνικής κυριαρχίας.
Όπως αποδεικνύεται με τις καταγγελίες «φωτιά»,στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ το «παιχνίδι» ήταν στημένο από την αρχή προκειμένου οι Έλληνες με τον ιδρώτα τους να σώσουν όχι την πατρίδα τους από το δυσβάστακτο Εθνικό χρέος, αλλά τις γαλλογερμανικές τράπεζες μέσω του colpo grosso της μετακύλησης των ομολόγων.
Παρά την προσπάθεια κουκουλώματος από το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό υπήρξαν Έλληνες πολιτικοί που από την πρώτη στιγμή (περίπου πέντε χρόνια πριν) έδωσαν τον μεγάλο αγώνα προκειμένου να αναδείξουν τη μεγάλη απάτη σε βάρος του Ελληνικού λαού.
‘Ένας εξ αυτών είναι ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος με σθένοςπέντε χρόνια πριν, με ερωτήσεις και δημόσιες παρεμβάσεις έβγαζε στο φως την μεγάλη απάτη που οδήγησε τη χώρα εν έτη 2016 να βρίσκεται αντιμέτωπη με το τρίτο, πιο σκληρό από τα προηγούμενα, και ίσως όχι το τελευταίο μνημόνιο.
Ειδικότερα ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος στις 2 Νοεμβρίου του 2011 με ερώτηση προς τον τότε υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, αιτούνταν την κατάθεση συγκεκριμένων εγγράφων, τα οποία θα έδειχναν κάτι που αποδείχτηκε μεταγενέστερα, τα μεγάλα κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της Εθνικής Οικονομίας.
Η ερώτηση ανέφερε:
ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
(Άρθρο 133 του Κανονισμού της Βουλής)
Προς τον
κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Προκειμένου να γίνει γνωστή η εξέλιξη της σύνθεσης του δημόσιου χρέους της Χώρας κατά την τελευταία τριετία, καθώς και προκειμένου να διαφανεί αν, σε ποιο βαθμό και μέσω ποίων, ενδεχομένως, επιχειρήθηκαν, στον τομέα αυτόν, κερδοσκοπικά παίγνια σε βάρος της εθνικής οικονομίας (π.χ. ελληνικών Ασφαλιστικών Ταμείων, ελληνικών Τραπεζών κλπ), ιδίως σε περιόδους λήψης εξαιρετικά κρίσιμων οικονομικών αποφάσεων
ΖΗΤΩ
Την κατάθεση των ακόλουθων εγγράφων με τ’ αντίστοιχα στοιχεία:
1. I. Πρώτον, αναλυτικό πίνακα από τον οποίο να προκύπτει ποιοί ήταν, διαδοχικώς, οι κάτοχοι ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου στις 31/12/2008, στις 31/12/2009, στις 30/4/2010, στις 31/12/2010 και στις 30/9/2011. Συγκεκριμένα ζητώ από τον πίνακα αυτόν και τ’ αντίστοιχα στοιχεία να προκύπτει, σαφώς και μ’ εξειδικευμένο τρόπο, η ονομαστική αξία των ομολόγων που κατείχαν κατά την περίοδο αυτή τα Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία, οι Ελληνικές Τράπεζες, οι Έλληνες ιδιώτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα, οι τράπεζες της αλλοδαπής και οι διεθνείς χρηματοοικονομικοί οργανισμοί στις συγκεκριμένες ημερομηνίες χωριστά. Ειδικώς για της τράπεζες της αλλοδαπής ζητώ η ομαδοποίηση για τις συγκεκριμένες ως άνω ημερομηνίες να γίνει με βάση τη χώρα της έδρας τους.
2. II. Δεύτερον, αναλυτική κατάσταση, από την οποία να προκύπτει η ημερομηνία έκδοσης και λήξης των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία αφορά το προηγούμενο αίτημά μου.
Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας επιβεβαιώνεται πανηγυρικά, μετά τις πρόσφατες καταγγελίες των στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ, Φωτεινής Γεωργαντά και Νίκου Λογοθέτη σε τηλεοπτική εκπομπή.
Πιο συγκεκριμένα, η Κα Γεωργαντά τόνισε «Όταν οι αγορές ακούνε την ίδια την κυβέρνηση να λέει ότι η προηγούμενη είπε ψέματα, σου λέει αναβίωσαν τα Greek Statistics. Και άρχισαν να μην εμπιστεύονται πλέον τα ελληνικά στοιχεία. Έτσι ενώ πληρώναμε επιτόκια Γερμανίας για τον δανεισμό μας, αμέσως τα επιτόκια ανέβηκαν. Και εδώ υπάρχει θέμα γιατί κάποιοι έβγαλαν λεφτά. Αυτά τα στοιχεία τα έχει η Τράπεζα της Ελλάδος και θα πρέπει να μας δώσουν σήμερα τα εξτρέ. Τότε θα αποκαλυφθεί ποιος αγόρασε τα CDS με 200 ευρώ και τα πούλησε 9.000!» για να συμπληρώσει ότι «Οι Βρυξέλλες άρπαξαν την ευκαιρία με το PSI για να χρηματοδοτήσουν και να ανακεφαλαιοποιήσουν τις γαλλογερμανικές τράπεζες με τα λεφτά του ελληνικού Δημοσίου, που θα έπεφταν στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών γιατί εμείς είχαμε ένα σωρό προβλήματα – οργάνωσης πολιτικά…Δεν συνεργαζόμασταν μεταξύ μας και βρήκαν την ευκαιρία».
Από την πλευρά του ο κ. Λογοθέτης υπογράμμισε ότι «Το PSI ήταν αυτό που έσωσε τις γαλλογερμανικές τράπεζες, διότι μας φόρτωσαν όλα τα ομόλογά τους. Και εμείς τα φορτώσαμε στους μικροομολογιούχους, στα ασφαλιστικά ταμεία κλπ και στο τέλος τα «κούρεψαν» σε μια νύχτα και πήραμε κι άλλο δάνειο»!
Ποιος δικαιώνεται πανηγυρικά αν συνυπολογίσει τόσο τις παραπάνω καταγγελίες «φωτιά» όσο και την κατάληξη της ελληνικής οικονομίας; Μα φυσικά ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος είχε αντιληφθεί από το Α έως το Ω το καταστροφικό σχέδιο και δεν σταμάτησε ποτέ να αποκαλύπτει στοιχεία της πολύκροτης υπόθεσης μη υπολογίζοντας όσους προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να κουκουλώσουν το σκάνδαλο των σκανδάλων.
Οι αποκαλύψεις θα έχουν και συνέχεια…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.