Αλλάζει ο χάρτης του πλανόδιου εμπορίου με τη δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου πωλητών


“Μεγάλο στοίχημα”, χαρακτήρισε ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης, τη δημιουργία του ηλεκτρονικού μητρώου παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών, που προβλέπεται με το νέο νομοσχέδιο, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι σήμερα η κατάσταση στο χώρο του πλανόδιου εμπορίου είναι χαοτική.

“Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε πόσοι είναι αυτοί που δραστηριοποιούνται δεν υπάρχει μητρώο όσων δραστηριοποιούνται στο υπαίθριο εμπόριο και ντρέπομαι γι αυτό”, είπε ο γενικός γραμματέας, υπενθυμίζοντας μέχρι τώρα οι άδειες πωλητών λαϊκών αγορών, εκδίδονταν από τις πρώην Νομαρχίες, από τους Δήμους και από τις Περιφέρειες.

?Το μεγάλο στοίχημα είναι να φτιάξουμε το μητρώο, την ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής, να αποσαφηνίσουμε ποιοι και πόσοι απασχολούνται?, είπε ο κ. Παπαδεράκης ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια επικρατεί σύγχυση με αποτέλεσμα ? όπως είπε χαρακτηριστικά ? σήμερα να μην γνωρίζει κανένας πόσοι είναι και ποιοι είναι αυτοί που απασχολούνται με το πλανόδιο εμπόριο.

Στο πλαίσιο δημόσιας διαβούλευσης, που πραγματοποιήθηκε απόψε στη Θεσσαλονίκη, για το νομοσχέδιο που αφορά το πλαίσιο λειτουργίας των υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, ο κ. Παπαδεράκης, πάντως, απευθυνόμενος σε εκπροσώπους του κλάδου τους διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα αμφισβητήσει και δεν θα ακυρώσει καμία άδεια. Όπως είπε, με το νέο νομοσχέδιο επιδιώκεται να μπει τάξη, να ενταχθεί το πλανόδιο εμπόριο στον κύκλο της οικονομίας και να μην λειτουργεί ως παραδραστηριότητα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.