ΕΚΤ: Δήλωση-βόμβα μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας για τα επιτόκια

Δήλωση- βόμβα του προέδρου της Bundesbank και του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ,  Γιοακίμ Νάγκελ για το θέμα των επιτοκίων της ΕΚΤ.

Όπως εκτίμησε σήμερα ο κ. Νάγκελ σύμφωνα με το  www.bloomberg.com , η ΕΚΤ  δεν είναι απαραίτητο να μειώσει ξανά τα επιτόκια.

Ωστόσο την ίδια στιγμή επεσήμανε πως  η ΕΚΤ θα πρέπει να ενεργήσει προσεκτικά μετά την πρώτη της μείωση των επιτοκίων σε 5χρόνια. Υπάρχει ακόμη υψηλή αβεβαιότητα σχετικά με το πώς θα εξελιχθεί η οικονομία στο μέλλον αλλά και το πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές.

« Δεν μας βλέπω σε μια κορυφή βουνού που αναπόφευκτα θα κατέβουμε. Μάλλον μας βλέπω σε μια κορυφογραμμή όπου πρέπει ακόμα να βρούμε το σωστό σημείο για την περαιτέρω κατάβαση»  σημείωσε

Υπενθύμισε δε πως η ΕΚΤ κατέστησε πρόσφατα σαφές πως οι αποφάσεις της για τα επιτόκια θα εξαρτώνται από τα δεδομένα που θα έχει. Και οι αποφάσεις για το θέμα αυτό θα λαμβάνονται σε κάθε συνεδρίαση της ΕΚΤ συμπλήρωσε.

 

.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.