Πάνω από €700 εκατ. οι ισραηλινές επενδύσεις σε ελληνικά ακίνητα

Σε επίπεδα άνω των 700 εκατ. ευρώ διαμορφώνονται οι άμεσες επενδύσεις από ισραηλινά κεφάλαια σε ελληνικά ακίνητα, με την Ελλάδα να προσελκύει τώρα ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον είτε πρόκειται για τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα είτε για την Περιφέρεια και φυσικά τους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς.

ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΣΟΥΚΗ

Οι επενδύσεις, με έμφαση πρωτίστως στον οικιστικό τομέα αλλά και στον τουρισμό, έρχονται τόσο από μεμονωμένους επενδυτές όσο και από επενδυτικές εταιρείες και ομάδες επενδυτών, σε μια συγκυρία όπου ήδη την περίοδο 2022- 2023, ακόμη και τους τελευταίους μήνες από την έναρξη του πολέμου, παρατηρείται σημαντική αύξηση του ενδιαφέροντος από πλευράς Ισραηλινών γενικότερα για τοποθετήσεις σε ακίνητα στο εξωτερικό, με την Ελλάδα να είναι ψηλά στη λίστα των χωρών-επενδυτικών προορισμών. «Αν και δεν υπάρχουν ακριβή νούμερα για το εύρος των ισραηλινών επενδύσεων στην Ελλάδα ανά κλάδο ή ανά έτος, ωστόσο από τα στοιχεία που δημοσιεύει η Τράπεζα του Ισραήλ προκύπτει σημαντική αύξηση του όγκου των επενδύσεων των Ισραηλινών σε ακίνητα στη χώρα», δηλώνει o κ. Κόμπι Μπίτον, διευθύνων σύμβουλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ισραήλ – Ελλάδος, ο οποίος έδωσε το «παρών» στο φετινό συνέδριο της Premium Real Estate Expo, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών – Αττικής και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ακίνητης Περιουσίας FIABCI International.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.