Πράσινη ενέργεια: Τι θα σημαίνει για το κάθε νοικοκυριό η επάρκεια ρεύματος, σύμφωνα με τον Σκυλακάκη

Για το τι θα σημαίνει για το κάθε νοικοκυριό η επάρκεια ρεύματος από την πράσινη ενέργεια ρωτήθηκε σήμερα κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα ο υπουργός  Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

« Το βασικό όφελος που θα έχει ο καταναλωτής είναι πολύ φθηνή ενέργεια την οποία θα χρειαστούμε και για την αντιμετώπιση των άλλων συνεπειών της κλιματικής αλλαγής από την λειψυδρία για την οποία θα πρέπει να έχουμε αφαλατώσεις μέχρι τη ζέστη για την οποία θα πρέπει να έχουμε κλιματισμό. Και ταυτόχρονα μια πολύ πιο ανταγωνιστική οικονομία διότι καθότι θα υποκαθιστούμε τα ορυκτά καύσιμα με φθηνή ηλεκτρική ενέργεια θα μειώνουμε τη εξάρτησή μας από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που είναι εισαγόμενα καύσιμα και θα τα αντικαθιστούμε με εγχώρια παραγωγή. Αποκτούμε δηλαδή ενεργειακή αυτάρκεις , γινόμαστε λιγότερο ευάλωτοι στις ενεργειακές κρίσεις και έχουμε φθηνότερη ενέργεια » απάντησε ο κ. Σκυλακάκης.

Και συνέχισε λέγοντας πως « το ηλεκτρικό μας σύστημα μέχρι το 2028-2029 θα έχει μεγαλώσει πολύ, θα έχει πολύ φθηνές τιμές και θα είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό πράσινο. »

Ενώ αναφορικά με τις επενδύσεις στο δίκτυο είπε πως αυτή « αυτή τη στιγμή έχουμε τριπλασιάσει σε σχέση με το ’19 τις επενδύσεις στο δίκτυο. Ασφαλώς χρειάζονται επενδύσεις μόνο που θα πρέπει να έχουμε ένα timing γιατί πρέπει να θυμόμαστε και τη ζήτηση γιατί να μπουν πρόσθετες ΑΠΕ αν δεν υπάρχει ζήτηση τι θα την κάνουμε την ενέργεια; Αν δεν υπάρχει ζήτηση, αν δηλαδή έχουμε περισσότερες ΑΠΕ από ότι η ζήτηση τότε δύο πράγματα θα συμβούν, είτε θα πρέπει να πληρώσει ο καταναλωτής είτε θα πρέπει να πληρώσει ο φορολογούμενος γιατί η ενέργεια θα χαθεί».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.