Πάσχα: Πόσα χρήματα θα δώσετε φέτος για το αρνί – Τι λένε οι κτηνοτρόφοι για τις ελληνοποιήσεις

“Τσιμπημένη” είναι φέτος η τιμή στο αρνί. «Φέτος επειδή το Πάσχα των καθολικών έπεσε πολύ νωρίτερα από το Ορθόδοξο,  οι εξαγωγές της Ελλάδας είναι αυξημένες  προς τις άλλες χώρες γιατί εκεί προτιμούν μικρά αρνάκια και έτσι τα δικά μας που γεννιούνται πιο νωρίς τα στέλνουμε εκεί πέρα.

Για μας αυτό είναι μια έξτρα βοήθεια, γιατί ρευστοποιούμε νωρίτερα. Και φέτος αυτό μας βοήθησε πάρα πολύ αυτό επειδή κρατήθηκε και η τιμή ( ενν. στο αρνάκι) αλλά μπορέσαμε να ρευστοποιήσουμε και νωρίτερα γιατί δεν έχουμε πάρει τις επιδοτήσεις στην ώρα μας ή και όσοι πήραν τις  επιδοτήσεις ήταν μειωμένες. Αυτό σημαίνει  30% αυξημένη εξαγωγή της Ελλάδας ισούται με 30% αυξημένη εισαγωγή της Ελλάδας από το εξωτερικό » τόνισε ο κτηνοτρόφος Θωμάς Μόσχος μιλώντας στο MEGA.

«Για να «βγούμε» η τιμή πρέπει να φύγει η τιμή από εμάς, από 9 ευρώ και πάνω. Οι καταναλωτές  θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οποιοδήποτε ζωντανό  έρθει στην Ελλάδα  και σφαχτεί σε σφαγείο της χώρας μπορεί να λέγεται ελληνικό» συμπλήρωσε.

« Αυτό είναι η ελληνοποίηση.  Υπάρχει νόμος για να γίνεται αυτό. Όχι δεν μπορούμε απλά να το αποφύγουμε αλλά το θέλουμε και το κάνουμε » είπε από την πλευρά ο κτηνοτρόφος Χρήστος Μόσχος μιλώντας στο MEGA. 

« Αν έρθει σφαγμένο θεωρείται εξωτερικού, όταν είναι ζωντανά και σφαχτούν εδώ δεν είναι εισαγόμενα, θεωρούνται ελληνικής εκτροφής »  συμπλήρωσε ο κ. Θωμάς  και είπε πως εάν « η εισαγωγή των προϊόντων είναι κάτω των 90.000 ευρώ δεν καταγράφεται στα στατιστικά της ΕΛΣΤΑΤ».

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.