Υπερταμείο: Έρχεται διεθνής διαγωνισμός για 36.000 ακίνητα της ΕΤΑΔ

Σύντομα θα διενεργηθεί ο διεθνής διαγωνισμός  για 36.000 ακίνητα της ΕΤΑΔ.

«Δεν έχουμε κρύψει ότι είναι θέμα με δυσκολίες, καθώς η πλημμελής ενασχόληση, για δεκαετίες, του δημοσίου με την περιουσία του, συσσώρευσε προβλήματα. Παρά ταύτα, έγιναν κάποια σημαντικά βήματα, με πρώτο τον διαγωνισμό για 500 ακίνητα, για τα 109 των οποίων έγινε ολοκληρωμένη αποτίμηση. Επίσης, έχει ήδη αποφασιστεί, και η προκήρυξη αναμένεται σύντομα, η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για 36.000 ακίνητα της ΕΤΑΔ» τόνισε με έμφαση ο  διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου, Γρηγόρης Δημητριάδης μιλώντας  στο συνέδριο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Και συνέχισε λέγοντας πως  «για το Υπερταμείο, που εκ του ιδρυτικού νόμου είναι διαχειριστής της δημόσιας περιουσίας, κορυφαία πρόκληση βεβαίως παραμένει η καταγραφή και αποτίμηση των ακινήτων της ΕΤΑΔ με στόχο την αποτελεσματική αξιοποίησή τους».

Ο επενδυτικός ρόλος του Υπερταμείου, θα αποκτήσει νέα δυναμική με την λειτουργία του Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου, που θα δημιουργηθεί τους προσεχείς μήνες με προοπτική να λειτουργήσει μέσα στο 2024, ως θυγατρική του σημείωσε  και ανέφερε ότι απόδειξη της θετικής πορείας που κινείται ο όμιλος του Υπερταμείου, είναι η έκθεση οικονομικών αποτελεσμάτων του τελευταίου τριμήνου του προηγούμενου έτους αλλά και, συνολικά του 2023, που αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τις προσεχείς μέρες. Τα έσοδα από μερίσματα το 2023 είναι υπερδιπλάσια από το 2022. Έφτασαν τα 177,4 εκατ. ευρώ, έναντι 74,2 εκατ. ευρώ ενώ, όπως σημείωσε, στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνονται έσοδα από ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, καθώς οι μετοχές τους έχουν μεταβιβαστεί στο ελληνικό δημόσιο.

Επιπλέον ανέφερε ότι προχωράει με εξαιρετικά αποτελέσματα η αξιοποίηση λιμανιών, ενώ στην τελική φάση βρίσκεται ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του αεροδρομίου Καλαμάτας και σε φάση προετοιμασίας για τα άλλα 22 περιφερειακά αεροδρόμια.

Ο επενδυτικός ρόλος του Υπερταμείου

Σχετικά πρόσφατα, συνέχισε ο ίδιος, το Υπερταμείο άσκησε για πρώτη φορά τον επενδυτικό ρόλο του, με 10 εκ. ευρώ σε ελληνικά εταιρικά ομόλογα και μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν επενδυθεί, συνολικά, 51 εκατ. ευρώ.

Ο επενδυτικός ρόλος του Υπερταμείου, τόνισε ο κ. Δημητριάδης, θα αποκτήσει νέα δυναμική με την λειτουργία του Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου , που θα δημιουργηθεί τους προσεχείς μήνες με προοπτική να λειτουργήσει μέσα στο 2024, ως θυγατρική του.

Τέλος, ανέφερε ότι είναι ήδη σε εξέλιξη ο διεθνής διαγωνισμός για την πρόσληψη συμβούλου, που θα αναλάβει την ” προετοιμασία” και την “οικοδόμηση” του νέου Ταμείου. Τον Ιούνιο , επίσης , αναμένεται ο σχετικός νόμος για την ίδρυσή του.

«Το Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο θα επενδύει σε βασικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης, πάντα βέβαια με τον όρο της βιωσιμότητας που άλλωστε διαπνέει την πολιτική του. Με την ενεργοποίηση του Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου αισιοδοξούμε ότι η συμβολή μας θα κινηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα, τέτοια που όντως θα επιτρέψουν στο Υπερταμείο να αναδειχθεί σε καθοριστικό αναπτυξιακό παράγοντα για την χώρα» κατέληξε ο κ. Δημητριάδης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.