Golden Visa: Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα νέα όρια απόκτησης της «χρυσής βίζας»

Εντός της ημέρας αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τα νέα όρια για την απόκτηση της Golden Visa. Υπενθυμίζεται πως για το θέμα αυτό μίλησε χθες και o αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης στο MEGA. «Έχουμε τη Golden Visa της οποίας το θέμα θα αντιμετωπιστεί με μία νέα οπτική. Οι συναλλαγές που γίνονται με Golden Visa στα ακίνητα είναι το 7% των συναλλαγών.

Άρα δεν είναι τόσο μείζον θέμα. Είναι όμως θέμα» σημείωσε χθες ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε πως  «θα ανέβουν τα όρια της Golden Visa στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στα νησιά που είναι περισσότερο τουριστικά. Τα όρια αυτά θα πάνε στις 800.000 ευρώ προκειμένου να πάρει κανείς Golden Visa. Δηλαδή θα πρέπει να αγοράσεις ακίνητο το οποίο θα αξίζει 800.000 ευρώ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πάμε στις 400.000 ευρώ από 250.000 ευρώ που ήταν σήμερα».

«Κρατάμε χαμηλά τις τιμές στα διατηρητέα, γιατί υπάρχουν πολλά εγκαταλελειμμένα που είναι δύσκολο να επισκευαστούν οπότε δίνουμε μια ευκαιρία και στους ιδιοκτήτες του και να τα πουλήσουν και σε αυτούς που θέλουν να πάρουν golden visa να επενδύσουν σε αυτά» είπε μεταξύ άλλων.

Οι αλλαγές στο πρόγραμμα της Golden Visa

Σύμφωνα με πληροφορίες το όριο της Golden Visa:

-Αναμένεται να αυξηθεί στα 800.000 ευρώ από 500.000 στις παρακάτω περιοχές:

  • στο κομμάτι της Αθηναϊκής Ριβιέρας,
  • στο κέντρο της Θεσσαλονίκης,
  • στην Μύκονο και
  • στην Σαντορίνη.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα το όριο των 500.000 ευρώ αφορά περιοχές του Βόρειου Τομέα και συγκεκριμένα Πεντέλη, Κηφισιά, Μεταμόρφωση, Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια, Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Χολαργό, Παπάγου, Πεύκη, Λυκόβρυση και Μαρούσι. Eπίσης στο όριο των 500.000 ευρώ εντάσσονται ο Νότιος Τομέας: οι δήμοι Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου και στον Κεντρικό Τομέα τους Δήμους Αθηναίων, Φιλαδέλφειας -Χαλκηδόνας, Γαλατσίου, Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνα, Ηλιούπολης, Δάφνης Υμηττού. Στο όριο των 500.000 ευρώ εντάσσονται επίσης ο Δήμος Θεσσαλονίκης και τα νησιά της Μυκόνου και της Σαντορίνης αλλά και ο Δήμος Θεσσαλονίκης και τα νησιά της Μυκόνου και της Σαντορίνης.

-Αναμένεται να αυξηθεί στα  400.000 ευρώ / 500.000 ευρώ από 250.000 μεταξύ άλλων στον Πειραιά.

-Αναμένεται να διατηρηθεί στις 250.000 ευρώ για τις  περιοχές που δεν υπάρχει οικιστική πίεση.

Τι λέει ο Σύλλογος Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθήνας- Αττικής

Κατά των νέων αλλαγών σε Golden Visa τάσσεται ο Σύλλογος Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθήνας- Αττικής (ΣΜΑΣΑΑ).

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωση του ο  Σύλλογος Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθήνας- Αττικής «Ο νέος Νόμος που έρχεται σύντομα στη Βουλή, περί αυστηροποίησης των όρων της Golden Visa (ο οποίος ουσιαστικά αφορά την κατάργηση της), μας βρίσκει κάθετα αντίθετους ως προς την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης. Ότι δηλαδή με αυτό τον τρόπο θα πέσουν στην αγορά χιλιάδες κλειστά σπίτια, στο κέντρο της Αθήνας, στον Πειραιά, στα δυτικά προάστια αλλά και σε άλλα σημεία της χώρας, κάτι το οποίο είναι παράδοξο και εντελώς παράλογο, όπως έχουμε επισημάνει και με παλιότερες ανακοινώσεις και τοποθετήσεις μας».

«Επειδή δεν είναι στις προθέσεις μας να δημιουργήσουμε επιπλέον σύγχυση στο καταναλωτικό και επενδυτικό κοινό, αλλά ούτε και σε οποιοδήποτε άλλο φορέα, δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι είμαστε έτοιμοι να έρθουμε σε ανοιχτό διάλογο με τον Υπουργό Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη, παρουσία δημοσιογράφων και κοινού, έτσι ώστε να αποσαφηνίσουμε την πλάνη, η οποία κυριαρχεί και να εξηγήσουμε ότι: Η στεγαστική κρίση των μισθωμάτων αλλά και των κλειστών ακινήτων δεν οφείλεται στο επενδυτικό πρόγραμμα “Golden Visa”, αλλά έχει τις ρίζες της σε πολύ βαθύτερα επίπεδα. Ως Σύλλογος έχουμε μια σειρά από προτάσεις, ενδεικτικά προτείνουμε μια αύξηση του παραβόλου των επενδυτών, που μαζί με τα τρέχοντα έσοδα από το φόρο μεταβίβασης (3%), θα αυξάνει τα έσοδα από κάθε χρυσή βίζα σε πολύ αξιόλογα νούμερα. Αυτά τα χρήματα μπορούν να πάνε υπέρ του δημογραφικού ή του στεγαστικού, για παράδειγμα μπορούμε να έχουμε άμεση χρηματοδότηση νέων ζευγαριών για απόκτηση στέγης. Πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα, καθώς τα ζευγάρια αποκτούν 1 ή περισσότερα παιδιά, μέρος ή όλο το ποσό μπορεί να τους χαρίζεται, χωρίς καμία επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Είμαστε πάντα στη διάθεση οποιουδήποτε καναλιού, τηλεοπτικής ή ραδιοφωνικής εκπομπής, κυβερνητικού ή μη κυβερνητικού φορέα, αλλά και κάθε Έλληνα πολίτη, να εξηγήσουμε την πραγματική διάσταση του θέματος της “Golden Visa” και να προτείνουμε βέλτιστους τρόπους εξυγίανσης της κτηματαγοράς, ως οι πλέον αρμόδιοι επαγγελματίες του χώρου που λέγεται ακίνητη περιουσία» προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.