Δυνατή Ελλάδα

Ακόμα και ο Ε.Μακρόν μιλά για το μεγάλο αμερικανικό χρέος – Οι BRICS απομακρύνονται από το δολάριο

Οι ΗΠΑ εκτυπώνουν τρισεκατομμύρια δολάρια και διοχετεύουν σε όλο τον κόσμο εντείνοντας τις πληθωριστικές τάσεις σε τρίτες χώρες.

Οι αναπτυσσόμενες χώρες και τα κράτη μέλη των BRICS αναλαμβάνουν έτσι τον κίνδυνο του αμερικανικού χρέους και χρηματοδοτούν το έλλειμμα των ΗΠΑ διατηρώντας το δολάριο στα αποθεματικά τους.

Εάν άλλα κράτη σταματήσουν να συσσωρεύουν το δολάριο, το νόμισμα θα επιστρέψει στην Αμερική οδηγώντας σε εκτίναξη του πληθωρισμού λόγω υπερβάλλουσας νομισματικής προσφοράς και σε απομείωση της αξίας του.

Ενώ οι BRICS περιορίζουν την πρόσληψη δολαρίου στα αποθέματά τους, ακόμη και οι σύμμαχοι των ΗΠΑ ακολουθούν τώρα σιγά σιγά τα βήματά τους.

Το κύριο μέλημα των συμμάχων των ΗΠΑ είναι το διαρκώς αυξανόμενο βουνό χρέους 34 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που ξεφεύγει από τον έλεγχο.

Το χρέος των 34 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, εάν σκάσει θα βλάψει μόνο άλλες χώρες που διατηρούν το δολάριο ΗΠΑ στις κεντρικές τους τράπεζες.

Μετά τα BRICS, η σύμμαχος των ΗΠΑ, η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα που εκφράζει την ανησυχία της για το ανεξέλεγκτο χρέος του δολαρίου.

Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron μίλησε με αιχμηρή γλώσσα επικρίνοντας τον ρόλο του δολαρίου ΗΠΑ στον έλεγχο άλλων χωρών.
Προειδοποίησε ότι η αύξηση του δολαρίου στις Κεντρικές Τράπεζες θα μπορούσε να ωθήσει την ευρωπαϊκή οικονομία σε μια καθοδική περιδίνηση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.