Λάδι: Νέα πρόβλεψη – σοκ για την τιμή του – Πόσο θα φτάσει το 2024

Δήλωση-βόμβα του προέδρου της ΕΕΚΕ, Απόστολου Ραυτόπουλου για την τιμή του λαδιού. Όπως εκτίμησε ο κ. Ραυτόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1,  η τιμή του ελαιόλαδου αναμένεται να φτάσει τα 30 ευρώ το λίτρο το 2024. «Αυτές είναι οι ενδείξεις που έχουμε», συμπλήρωσε και ανέφερε ενδεικτικά πως «αυτή τη στιγμή έφυγε από παραγωγό Λακωνίας ελαιόλαδο στην τιμή των 9,38 ευρώ».

Παράλληλα μίλησε για τις τιμές του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου. « Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο επώνυμο έχει αυτή τη στιγμή 17,98 ευρώ σε μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Υπάρχει άλλο επώνυμο ελληνικό ελαιόλαδο, το οποίο αυτή τη στιγμή πωλείται από 15,64 ευρώ έως και 18,80 ευρώ στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ», είπε.

Εν συνεχεία έκανε ένα crash test τιμών ελαιόλαδου μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας. « Σήμερα το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στην Ελβετία έχει 10,45 ευρώ. Και της ίδιας εταιρείας αυτό το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έχει στην Ελλάδα έχει 14,40 ευρώ. Αυτό γίνεται γιατί υπάρχει ασυδοσία στην αγορά. Αυτή είναι η αλήθεια»  τόνισε.

Eurostat: Τι έδειξαν τα τελευταία στοιχεία  για το ελαιόλαδο

Το 2022 η Ελλάδα ήταν  η δεύτερη πιο ακριβή χώρα της Ευρώπης  σε ό,τι αφορά την τιμή του ελαιολάδου, μετά τη Μάλτα, καθώς ήταν 23,7% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ, αφήνοντας πίσω την Ιταλία, όπου σε μεγάλο βαθμό το ελαιόλαδο είναι ελληνικής προέλευσης.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.