Στον πάτο της ευρωπαϊκής ευμάρειας η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της EUROSTAT

H χώρα μας φιγουράρει στον πάτο της ευρωπαϊκής ευμάρειας και σύμφωνα με τα στοιχεία της EUROSTAT που δόθηκαν την Πέμπτη στην δημοσιότητα, είναι προτελευταία σε ατομική κατανάλωση και κατά κεφαλήν ΑΕΠ.

Ειδικότερα, η Ελλάδα είναι στην 25η θέση μαζί με την Βουλγαρία στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ για το 2022 με ποσοστό 33% κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Επίσης, στην 25η μαζί με την Εσθονία βρίσκεται σε ατομική κατανάλωση και 22% κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Τα στοιχεία EUROSTAT καταδεικνύουν με τον πιο σαφή τρόπο το έλλειμμα ευημερίας στους Έλληνες πολίτες, παρά τους περί του αντιθέτου πανηγυρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Με τους μισθούς καθηλωμένους χαμηλά και την ακρίβεια στα ύψη, ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του δεν έχουν λόγους να οίονται, αλλά να ερυθριάζουν.

IMG 8783

Το 2022, Λουξεμβούργο και Ιρλανδία κατέγραψαν το υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ εκπεφρασμένο σε Μονάδες Αγοραστικής Δύναμης στην ΕΕ, στο 156% και 135% αντίστοιχα, πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Ακολουθούν Δανία (36% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ), Ολλανδία (30% πάνω), Αυστρία (24% πάνω) και Βέλγιο (20% πάνω) με κατά κεφαλήν ΑΕΠ περισσότερο από 20% πάνω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.