Δυνατή Ελλάδα

Επίδομα θέρμανσης με ηλεκτρικό ρεύμα έως 480 ευρώ – Ποιοι οι δικαιούχοι, πώς ο υπολογισμός

Μέτρα για την ενίσχυση των ενεργειακά ευάλωτων καταναλωτών που θερμαίνονται με ηλεκτρική ενέργεια ανακοίνωσε η κυβέρνηση με μία επιδότηση θέρμανσης ειδικά για όσους ζεσταίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας, η ενίσχυση αυτή αφορά στην περίοδο θέρμανσης από 01.01.2024 έως 31.03.2024. Ειδικότερα, οι δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν την επιδότηση , για λογαριασμούς της συγκεκριμένης περιόδου κατανάλωσης, που θα εκδοθούν έως και τις 15.9.2024.

Από 45 έως 480 ευρώ η επιδότηση– Πώς υπολογίζεται

my θερμανση, επιδομα θερμανσησ 2023, πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το επιδομα θέρμανσησ, αίτηση για επίδομα θέρμανσησ

Αξίζει να σημειωθεί πως το ύψος της ενίσχυσης υπολογίζεται με βάση τις κλιματολογικές συνθήκες (βαθμοημέρες) κάθε οικισμού ή γειτονιάς. Επίσης, το βασικό ποσό του επιδόματος θα προσαυξάνεται κατά 20% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο. Σε σχέση με την καταβολή του, θα πραγματοποιείται έκπτωση στους λογαριασμούς ρεύματος με απευθείας πίστωση του επιδόματος.

Το εύρος της ενίσχυσης θα κυμαίνεται από 45 ευρώ έως 480 ευρώ κατ’ ανώτατο όριο, το υψηλό αφορά περιοχές με δριμύ ψύχος με συντελεστή βαθμοημερών άνω του ενός.

«Ανάσα» για 1,2 εκατ. καταναλωτές

Από τους υπολογισμούς του ΥΠΕΝ προκύπτει πως από το μέτρο θα ωφεληθούν 1,2 εκατ. καταναλωτές. Η χορήγηση της ενίσχυσης θα γίνεται βάσει των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων που ισχύουν για το επίδομα θέρμανσης πετρελαίου, φυσικού αερίου και άλλων πηγών, ενώ θα εξαιρούνται από τη χορήγηση όσοι λαμβάνουν, το ανωτέρω επίδομα θέρμανσης, καθώς και οι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), που θα συνεχίσει να ενισχύεται.

Οι δικαιούχοι θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ «myΘέρμανση».

Τέλος, το κόστος του μέτρου εκτιμάται σε 120 εκατ. ευρώ και για την υλοποίησή του θα αξιοποιηθούν πόροι από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης (ΤΕΜ).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.