Δυνατή Ελλάδα

Ντομάτα: Γιατί έχει διπλασιαστεί η τιμή της

Διπλάσια είναι φέτος η τιμή πώλησης της ντομάτας σε σχέση με πέρυσι. «Αυτή τη στιγμή πουλάω την ντομάτα στα 2 ευρώ από 1,10 ευρώ που πωλούνταν πέρυσι», είπε στο MEGA ο αγρότης και κτηνοτρόφος, Στέλιος Βαθρακοκοίλης που καλλιεργεί κηπευτικά για μεγάλες αλυσίδες της Αθήνας και της Νάξου.

Επίσης εξήγησε και τον λόγο για τον οποίο υπάρχει αυτή η ανατίμηση. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι υψηλά τα κόστη σε ρεύμα, σε φυτοφάρμακα, σε λιπάσματα, αλλά και λόγω του πετρελαίου κίνησης που είναι στα 2,10 ευρώ στην Νάξο, αλλά και του νερού.  «Δεν έχουμε το κατάλληλο νερό για να ποτίσουμε τα φυτά. Υπάρχει μια ξήρανση στα φυτά. Αυτό σημαίνει ότι ποτίζονται με υφάλμυρο νερό δηλαδή γονιμότητα στις 4,5 χιλ και πάνω», είπε.  «Αυτό συμβαίνει φέτος, αλλά γινόταν και πέρυσι  γιατί έχουμε ένα φράγμα υπό ανέγερση εδώ και 20 χρόνια περίπου και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη τίποτα», συμπλήρωσε.


 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.