Δυνατή Ελλάδα

Σε μία δόση η πληρωμή του market pass!

Σε μία και όχι δύο δόσεις θα καταβληθεί, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, το market pass σε εκατομμύρια δικαιούχους, οι οποίοι θα δουν το ποσό στους λογαριασμούς τους στις αρχές Οκτωβρίου.

Η παράταση που δόθηκε στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων καθυστερεί τη διαδικασία διασταύρωσης των εισοδημάτων ώστε να προκύψουν οι δικαιούχοι του επιδόματος, με αποτέλεσμα να μετατίθεται χρονικά ο χρόνος πληρωμής του. Αρα η παράταση του market pass μπορεί να αφορά τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και
Οκτώβριο αλλά η καταβολή του επιδόματος εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε μία δόση. Ερωτηθείς σχετικά ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ανέφερε ότι «ή σε δύο δόσεις ή θα δοθούν και οι τρεις δόσεις όλες μαζί τον Οκτώβριο. Αυτό θα εξαρτηθεί από τα συστήματα αλλά και από τη δυνατότητα να ανοίξουν», προσθέτοντας πως «έτσι και αλλιώς αναγκαζόμαστε να πάρουμε από την 1η Σεπτεμβρίου τις φορολογικές δηλώσεις των πολιτών για να μπορέσουμε να κρίνουμε. Το νωρίτερο είναι αυτό».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.