Στο «σφυρί» μεγάλα και γνωστά βιομηχανικά ακίνητα στη βόρεια Ελλάδα

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι πλειστηριασμοί στη βόρεια Ελλάδα, παρά τις αντίθετες απόψεις κυβερνητικών στελεχών, τα οποία, προφανώς, θέλουν να αποσιωπήσουν το γεγονός, εν όψει εκλογών.

Ετσι, λοιπόν, μεγάλα και γνωστά βιομηχανικά ακίνητα σε διάφορα σημεία της βόρειας Ελλάδας αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωπα το επόμενο διάστημα με το ηλεκτρονικό σφυρί, ορισμένα από αυτά, μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που αναζητούν δεύτερη ευκαιρία και νέους ιδιοκτήτες μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Πρόκειται για τη βιομηχανία Κλωστήρια Θράκης, θυγατρική των Εκκοκκιστηρίων Θράκης, στη βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής, τη γνωστή παραγωγική μονάδα του ζαχαροπλαστείου Plaisir στη Νέα Ραιδεστό του Δήμου Θέρμης, και το βιομηχανικό ακίνητο της Μακεδονικής Ποτοποιίας – Οινοποιίας – Αποσταγματοποιίας, στη Δράμα.

Στις 26 Απριλίου 2023 θα ηχήσει το επαναληπτικό ηλεκτρονικό σφυρί για τα Κλωστήρια Θράκης στην Κομοτηνή, με νέα τιμή πρώτης προσφοράς στα 4.374.666,67 ευρώ και με επισπεύδουσα την Alpha Bank, αφού απέβη άκαρπος ο δεύτερος πλειστηριασμός που είχε γίνει τον Μάρτιο, με τιμή εκκίνησης στα 5.468.333,34 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η εταιρία ιδρύθηκε στις αρχές του 1998 και αποτέλεσε ένα από τα καλύτερα κλωστήρια βάμβακος, καθώς στο πελατολόγιό της ήταν βαριά ονόματα, όπως Benetton, Next, Chicco κ.ά. Μάλιστα, είναι η μοναδική πλήρως καθετοποιημένη εταιρία παραγωγής πλεκτών υφασμάτων στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή.

Η Ελληνική Υφαντουργία «λύγισε», ωστόσο, υπό το βάρος μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 92.000.000 ευρώ, με τη γνωστή κατάληξη των πλειστηριασμών τόσο για τα ακίνητα όσο και για τον εξοπλισμό της.

Κομμάτι-κομμάτι αλλάζει χέρια ο όμιλος Plaisir

Το σφυρί για την παραγωγική μονάδα του ζαχαροπλαστείου Plaisir στη Νέα Ραιδεστό του Δήμου Θέρμης αναμένεται να χτυπήσει στις 3 Μαΐου με επισπεύδουσα τη doValue Greece και τιμή πρώτης προσφοράς στα 548.954 ευρώ και αφορά σε οικόπεδο 4,5 στρεμμάτων, επί του οποίου έχει ανεγερθεί διώροφο βιομηχανικό κτίριο, αποτελούμενο από ισόγειο, συνολικού εμβαδού 533,83 τ.μ.

Το ακίνητο που βγαίνει στο σφυρί αποτελεί και το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον όμιλο Plaisir, καθώς ήδη τρία ακίνητα της εταιρίας άλλαξαν χέρια, και βαρύνεται με προσημειώσεις από το παρελθόν, ενώ η αναγκαστική κατάσχεση έγινε στις 20 Σεπτεμβρίου 2022 για 150.000 ευρώ (μέρος συνολικής οφειλής 1.270.000 ευρώ).

Στο σφυρί βγαίνει στις 5 Ιουλίου 2023 και η βιομηχανική μονάδα Μακεδονική Ποτοποιία – Οινοποιία – Αποσταγματοποιία, με έδρα τη βιομηχανική περιοχή Δράμας, που επιχείρησε να κάνει ένα νέο ξεκίνημα μετά την κρίση, λανσάροντας νέα προϊόντα ποτών, όπως ούζο, λικέρ, τσίπουρο αλλά και ρετσίνα. Η τιμή πρώτης προσφοράς είναι στα 506.000 ευρώ, με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.