Ρωσία: Φρενίτιδα για ράβδους χρυσού – Τα στοιχεία του 2022

Αριθμό ρεκόρ ράβδων χρυσού αγόρασαν το 2022 οι πολίτες της Ρωσίας, όπως έδειξαν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών της χώρας που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα

Αυτό συνέβη επειδή οι κάτοχοι των πολύτιμων μετάλλων ενθάρρυναν τον κόσμο να αγοράσει χρυσό καθώς είναι ένα ασφαλές περιουσιακό στοιχείο και η φορολογία του έχει μειωθεί. Υπενθυμίζεται πως  η Μόσχα κατήργησε τον περσινό Μάρτιο τον ΦΠΑ 20% στις συναλλαγές χρυσού για ιδιώτες προκειμένου να απομακρύνει τον κόσμο από τη χρήση δολαρίων ως ασφαλές καταφύγιο.

Επίσης απάλλαξε τους πολίτες από την καταβολή φόρου εισοδήματος επί των κερδών που αποκτήθηκαν από την πώληση ράβδων χρυσού,  και ενίσχυσε με αυτόν τρόπο περαιτέρω τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο.

Τα στοιχεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Ρώσοι αγόρασαν πάνω από 50 τόνους ράβδων χρυσού το 2022, δέκα φορές περισσότερο από την προηγούμενη χρονιά. Οι ράβδοι χρυσού του ενός κιλού ήταν οι πιο περιζήτητες και αντιστοιχούν στο 60% αυτών που πωλήθηκαν την περσινή χρονιά.

Τα στοιχεία αυτά δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη  και καλύπτουν μόνον την περίοδο ως το τέλος Νοεμβρίου του 2022,  όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών στο Reuters.

Η κρατική VTB Bank ανακοίνωσε ότι πούλησε 33,8 τόνους ράβδων χρυσού σε πελάτες το 2022, με τους πελάτες να διακρατούν χρυσό αξίας 50 δισεκατομμυρίων ρουβλιών (δηλαδή περίπου 650 εκατομμύρια ευρώ).

«Πέρυσι ο χρυσός ήταν  καλή λύση να επενδύσει κανείς  σε αυτόν αλλά και ασφαλή λύση  είπε ο αρμόδιος του τμήματος επενδυτικών προϊόντων της VTB,  Γεβγκένι Μπερεζνιόφ. « Οι πελάτες μετέφεραν τα κεφάλαια τους  σε αυτό το μέσο για να διαφοροποιήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και να αποκομίσουν κέρδη σε μακροπρόθεσμη  βάση  » σημείωσε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.